View Single Post
Old 13-02-2013, 09:16 AM   #37
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Dakle, sve si uključio i radi! Lepo, lepo.

Mogao si samo možda da iskopiraš još četiri Amplitube-a na ostale kanale, pa da probaš da li i to može. Ja to nisam uradio zato što sam izgleda malo potcenio i7-ice, pa sam mislio da će ovo što sam postavio da bude dovoljno (iskreno), i zato što kod mene otprilike nije baš preterano lako izvodljivo ni postaviti osam AT-ova na kanale, a kamoli uključiti sve to.

Kod mene rade četiri Korga normalno (bez Amplitube-a). Kad dignem takt na 3.0, mogu da uključim i Amplitube-ove (jedna novost od mene, probao sam i to juče). Međutim, kada uključim peti Amplitube i na 3.0GHz, opet crkava Cubase. Ne onoliko koliko crkava na 2.4 (to je i očekivano), ali crkava.

Izgleda da bi se tu mogli izvući neki zaključci.

Jedno jezgro Q6600 na 2.4GHz može da pogoni samo jedan instans MonoPoly-ja. Na 3.0, instans MonoPoly-ja i Amplitube. Onda ispada očekivano da i7-2600K (solidno viši takt, 8 thread-ova itd.), može opušteno da pogoni osam Korgova sa osam Amplitube-ova.

Možda je pravi test za tvoj procesor dvanaest ili šesnaest Korgova i AT-ova (u principu - kretenizam, ali lepo je znati da li može ili ne)?

U svakom slučaju, hvala ti na probi. Ovo je ono što me zanimalo i rezultati su ohrabrujući. Voleo bih, sa druge strane, da se uključi i još neko, čisto da dobijemo još potpuniju sliku.

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
.... Znam da sada ne merimo efikasnost sekvencera, ali ovo prosto skrece paznju na sebe...
Ja sam iznenađen takođe (naravno, time u kojoj meri je zauzeće procesora manje).

Ali, nije da nismo upozoreni.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43343#9

Doduše, ne mogu da vidim sebe kako prelazim na Sonar, jer izgleda da i dalje ima problema sa prepoznavanjem nekih meni dragih plaginova (Korg M1 - moj najdraži plagin). Skinuo sam demo pre neki dan, probao, i izgleda da je i dalje tako.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote