View Single Post
Old 11-02-2013, 05:45 PM   #8
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pitanje "koliko ekvilajzera i reveraba mozete da poterate na vasem racunaru" je krajnje pausalno i neodredjeno... Znaci - predlazem da napravis jedan projekat sa npr asio baferom od 512, koji ce ti pojesti npr 50% CPUa, okacis ga ovde i da vidimo kako se isti taj projekat ponasa na I7 i brzim procesorima. Mozda uslikas i F12 cpu usage prozor.

Samo ovakav bench ce imati smisla. Sve ostalo je na nivou - moj je duzi od tvog...

Pa to je otprilike najprakticniji odgovor na ovu temu,to je ono sto sam i pomislio kad sam ga pitao da li je to tvoje sustinsko pitanje

Znaci,projekat koje sad pravis sa povecanim baferom na kao sto rece psionik na 512,naguraj sve vst-ove,plugove koliko ce ti biti dovoljno da nagazis CPU na nekih 70-90 procenata,uradi screenshot i daj da vidimo pa ce neko odraditi na nekom i7 dovoljno slicno opterecenje.

Evo psionic ima taj 2600 Sandy Bridge klokovan na 3.8GHz nek upali HyperThreading i neka vidi kako ce se ponasati motor na tom opterecenju i neka kaze koliko je RAM zauzet.Gledajuci fizicku moc,sirovu snagu ovog procesora,a uzevsi u obzir i dobru optimizaciju sa Windowsom,mislim da nece otici preko 70 procenata i da ce mu svi ti kanali nagurani biti prilicno lak zalogaj !

Mislim da ce biti zanimljivo,i za ostale korisnike,pa da se uvjek ode na ovu temu za odredjeno poredjenje rada procesora pod odredjenim opterecenjima a sa slicnim vstima i pluginovima.

Ali ti nista neces ni rijesiti ni kupovinom novog i7 jer ti je pretpostavljam i stara ploca,tako da bi morao uzeti i novu maticnu,neku osrednju grafiku 16GB memorije,onda se i mijenja i najanje i hladjenje, (ne moze staro na novo jel tako?) tako da ce se sve to pokupiti i nije bas jednostavno onako kako mislis.(Pricali smo jednom o ovome u neki od prethodnih tridova)

Mijenjati parcijalno djelove masine je prilicno nezahvalno

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm
AudioStorm is offline   Reply With Quote