Quote:
Originally Posted by ndv
Mene je zanimalo šta konkretno mašina sa i7 3770K, takvom i takvom zvučnom karticom, tom i tom latencom može da izgura i koliko ("tačno") ima smisla taj upgrade za mene.
|
Ovo je tesko pitanje, jer kao sto i sam znas, nisu svi plaginovi podjednako zahtevni. Jedino da stavis neki benchmark projekat sa tacno odredjenim plaginovima, da vidis sta kaze task manager kod tebe, posaljes screenshot i okacis projekat i sacekas da se neko smiluje da to isproba na 3770. Ili na nekom slabijem i7, pa bar priblizno da vidis. Npr ja mogu da pomognem sa i7 2600 @ 3.8GHz.
Sto se tice tvoje dileme - u principu je uvek bolje cekati jer se non-stop izbacuju bolje tehnologije i uvek ces bolje proci ako sacekas. Pitanje je samo dokle je ko spreman da ceka. Ako nisi u stanju da zavrsis projekat jer te smara kompjuter, naravno da je pametno da predjes na novu tehnologiju, jer kako smo svi zajedno zakljucili - dobices odredjeni napredak (ostaje da to izmerimo koliko tacno naprednije, kad budes okacio projekat)
BTW - overklokovan Q6600 na 3GHz samo ceka da prsne. Ako radi sa manjim opterecenjima - super, ali sta kad naguras toliko da se on dovede na ivicu na koju ga stavi burn-in test ? Dakle nije neko srecno resenje, zar ne ?