View Single Post
Old 10-02-2013, 10:25 AM   #11
amaterius
Member

Default Re: Video glasnoca mixa by Mee

Jedan pogled iz perspektive jednog amatera-sigurno manjeg nego što je Branoy.
Čitajući sve ovo prethodno moram nešto napomenuti.
Pominju se profi pitanja jednog početnika. Za razlučivanje pro od početničkog prvo trebaš biti porfi da bi znao sve dijelove pa mogao sve to razvrstati u početak-napredniji, pa još malo napredniji pa .......pro
Kad počneš ispočetka jedan od največih problema je što je sva literatura a i najveći dio sadržaja na internetu napravljen tako da fakat moraš imati znati jako puno da bi mogao razumjeti naoko jednostavne stvari.
Čast izuzecima, pa i ovdje na ovom forumu dobio sam veoma puno informacija vezanih uz neke probleme.
Također mogu biti zahvalan čovjeku koji je faca u estradi, i bio mi je manje više faca dok sam ja počinjao s glazbom. Iako nisam znao ko je to ispočetka, no odgovarao mi je i nekoliko puta detaljizirao neke probleme s kojima sam se susretao u početku. Bio je jedan od rijetkih ko se upustio u objašnjavanja s nekim ko je jučer prvi put pokrenuo Cubase.
No da ne bježim previše u off.
Nekad si jednostavno primoran nešto isčeprkati sam i naći svoj način pa bio i krivi..samo da funkcionira..
Ono što je Branoy napravio stavio je samo za one koji su ili koji će zapeti tamo gdje je i on. Sigurno nije za profesionalce koji takve stvari rade automatizirano bez razmišljanja.
Stvar učiti ili ne učiti i samo isčekivati uspjeh...i dalje je stvar personalnog pristupa.
Nekad je u školi bilo onih koji su učili 5 min i dobili 5, onih koji su dva dana učili za 2 ali i onih koji nisu učili i na neku foru dobili 3..
Pa tako i danas u svemu pa i u stvaranju i produkciji glazbe.
Engleski kao prepreka...nije oj jedini slučaj..Nažalost i ja sam jedan od njih a i nas dvojica nismo jedini...A bogami i malo sam prestak da idem sad učit. Nije Da sam čista nula s engleskim iako ga nikad nisam učio, ali sama glazbena mašinerija nabrijana je terminima koje ne mogu prevesti ni ljudi koji tečno govore engleski a nisu u toj branši. Moja žena govori perfektno a prevesti mi može manje nego što sam mogu skontati....jer jednostavno ne barata tom terminologijom..
Zato Želi li on učiti ili ne...nije ni bila bit te teme , već pomoć onima koji zapnu a ne znaju kako si pomoći.
Dakako sve ovo ostavlja opciju da sam potpuno promašio temu i da sam sve napisao i skontao potpuno krivo.......
amaterius is offline   Reply With Quote