Thread: Ko radi sa 87Ai
View Single Post
Old 09-02-2013, 03:42 PM   #24
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Ko radi sa 87Ai

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
cudno je to.... evo, ja sam upravo snimao jednog dobrog pevaca, okacio na Rumski, i glavna zamerka je bila sto mu nisam ispravljao sitne falseve..
To me ne cudi jer su mnogi ljudi od ovog zanata "zastranili", moram nevoljno priznati da kao sto ima pevaca /muzicara koji nikada ne bi trebali ni da pokusaju da se bave ( kao sto sam vec napisao u prethodnom tredu) tako isto vazi i za snimatelje/producente ...na zalost sve ih je vise, sto ne cudi jer je tehnologiaj sve suludija i sve dostupnija.

Imam tu srecu da radim u drzavnoj firmi ( nekadasnjoj instituciji bivse Jugoslavije u domenu muzike) RTV Vojvodine -Studio M ( PR3) i Studio 1 (PR1) pa ne moram da razmisljam da li ce i kada neko doci da snima i da mi od toga zavisi plata, ali zato sa druge strane imam toliki nedeljni priliv debila koji sebe nazivaju muzicarima ili bendovima da to nikome ne bih pozeleo. Stoga i pisem sve ovo.

Uslovi za rad prostorno su san snova, tehnoloski i ne bas ( vecina vas ima ozbiljniju opremu u svom studiju) ali zato nedeljno snimam minimum jedan bend sto je dovelo da toga da sam na ivici da nekome fizicki naudim od kolicine bezobrazluka i ne znanja samoproklamovanih muzicara.

Iz navedenih razloga sam prestao da "peglam" bilo sta bilo kome da bi shvatili koliki su debili i pride uvek im pustim bend koji je snimao pre njih a zvuci 1000 puta bolje kao slag na tortu

Princip rada mi je sve se snima na kec-dva i posle se snime vokali i dosnimi ako treba po koja linija gitare i to je to ( zahvaljujuci ogromnom prostoru u mogucnosti sam da tako radim ) ...kako ste svirali drugovi tako ce vam biti i tacka... pa da vidimo ko sta zna