Re: Dva predmixa......molim za savet (vazno:)
Ovo je stvarno poseban bend, sa frontmenom koji ima ono "nešto" što nekoga izdvaja iz gomile, to znam iz prve ruke, čuo sam uživo, a i onaj snimak "The End" me je dirnuo u srce.
DaBear je kao stari vuk, tj. medved, odmah pogodio ključnu stvar - producent im treba. Ovaj Mita svira godinama, u glavi su mu stotine pesama različitih žanrova i skoro je nemoguće staviti prst na globus i reći evo od svega toga ovo je za mene. A još teže je napraviti neku "fuziju" stilova i doći do nečega originalnog - mada, gledajući ono "Ja imam talenat", to ispada mačji kašalj - svako dete izjavljuje da voli da se poigrava sa žanrovima i svira gusle, hevi metal i klasiku u isto vreme.
Neko sa strane treba da im pomogne u tome. Meni se čini da mogu mnogo bolje da prokljuvim šta bi stilski odgovaralo nekom drugom bendu nego onome u kojem ja sviram, tako je to. Ako si im producent, mislim da treba da se opredeliš za taj famozni fazon i sve što iz njega štrči spaljuješ, režeš, sečeš, lomiš i kontriraš Miti pa makar te on istog trena oterao... znaš već gde, i prekinuo saradnju.
Šteta je da tako jak lik ne ostavi iza sebe nešto veliko, kad već ima sposobnost za to.
Dodatak: Evo, recimo da se ja pitam gurao bih to u smeru apsolutno retro (čak i da to nije "in"), prljavo, kao Black Keys, analogni šum, harmonska distorzija, samo gitare, bubnjevi i udaraljke, ništa duvači, gudači i klavijaturisti, sa mnogo dinamičnih "rupa" u aranžmanima, promena, dizanja, spuštanja... Lako bih to rešio - kad već nije moj bend ne bi me kočilo ono razmišljanje "Majku mu, da se nisam zeznuo..."
Last edited by Znak; 08-02-2013 at 04:22 PM.
|