Quote:
Ne slažem se da početnik ne treba da pita, to samo na ovim prostorima važi, ako ne znaš ne pitaj, ako znaš ne pokazuj nikom, upravo je suprotno.
|
Problem je kada početnik postavi pitanje koje nikako nije početničko a pritom očekuje da mu uz odgovor neko sažvaće i sve te elemente koji su mu apsolutno nepoznati.
Za takva pitanja postoje online tutoriali pa eto, ne bi bilo loše napraviti sticky temu - recimo - "osnove audio produkcije" gde bi se postavljali samo takvi linkovi i pored toga još jedna sticky "najčešća pitanja" pa da se tu postavljaju pitanja.
@romario: "finta Safeta Sušića" bi mi mnogo više značila kada bi mi objasnio kada i gde je koristi nego kako. Ako uočim korist iz objašnjenja, sam ću je naučiti pa ću posle pokazati i pitati ga da li sam ga dobro razumeo
edit: sad videh da ne zna engleski... baviti se ozbiljno muzikom danas a ne poznavati barem engleski je... izuzetno neozbiljno. I tu nema nikakvog izgovora.
Ako nema volje da nauči nešto što će mu značiti u životu u globalu, ja ne očekujem da će ikada da nauči ovo o čemu mu se priča, ma koliko vedrog duha bio.
Pogotovu što dolazi iz sredine u kojoj je normalno da se saveti dele tako što prekopiraš A->B od nekoga a ne da pogledaš šta je koristio pa sedneš i napraviš to od nule. Jeste stereotip, ali nažalost 95% klavijaturista iz narodnjačke branše tako funkcionišu - kupe Fantoma, "učitaju set" i "pravo na svirku".