View Single Post
Old 07-02-2013, 05:41 PM   #10
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Taj i7 je sirovo (znaci bez dodatnih optimizacija zbog kojih bi se audio softver jos brze izvrsavao, sto znaci da na ovu cifru mozes dodati jos razlike u brzini) najmanje 2-3 puta brzi u smislu maksimalnog opterecenja koji moze podnijeti, a to ipak zavisi i od ostalih cinioca (audio interfejsa, kako je konfa podesena, koje su ostale komponente) ....
Cool. Tako sam nekako i ja mislio.

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
.... Q6600 vecina ne moze preko 3Ghz stabilno, i samo 5% onih koji su mogli 3.2 sa nekom normalnom voltazom do 1.35v (oveklokerskih 3.5 mozes ostvariti sa tih 5% procesora i to uz ogromno zagrevanje (voltaza >1.4v) i buku koju jedan takav sistem za hladjenje treba da rashladi).
E, fala Bogu da se našao neko da to kaže. Ja sam ranije dolazio do 2.8-3GHz, ali mi u onom trenutku to nije značilo. Probavao sam tada par dana (pre i posle toga se apsolutno nisam bavio OC-om) da ga dignem na 3.2 (ne mnogo više od 3, ali psihologija valjda ), međutim nije, i nije išlo! Niti je moglo 9x366, niti je moglo 8x400.

Naravno, svi sa kojima sam pričao offline i online su bili u fazonu, "Ma, neeee, SVI Q6600 primerci mogu da doguraju do 3.2 bez problema. To je nešto do tvog procesora ili ploče" (na stranim forumima sam doduše dobijao drugačiji odgovor: "Dude, there's probably something wrong with your CPU and/or MOBO" ) ...... "ja sam svoj Q6600 lagaaano vozio na 3.2, i još sam mogao da oborim napajanje na 1.18V i spustim latence na memoriji .... E, kad sam ga digao na 14.8, onda sam doduše morao da dignem malo i napon na 1.35, i tad je temperatura porasla za pet stepeni".

Mislim, ok, malo preterah sa pisanjem, ali svi su bili jedinstveni u odgovorima i svi su tvrdili da sve to radi stabilno (najviše sam u ovo sumnjao), i onda "ko drugčije kaže", ispadne budala, ali eto .... kako god (nije mi to sve ni padalo na pamet do prekjuče ).

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
mozda probati SONAR? mnogo manje opterecuje comp od cuba.... dobar rendering, lepo kaci plagove...
Dođavola, baš je nešto ovih dana X2 nestao kod mog omiljenog distributera.

(Ali, probaću ga kad budem mogao. Imam lepa sećanja na ranije verzije.)

Edit:

BTW, je l' ovo neka greška .... zezancija .... ili je cena stvarno ovolika, bez nekog zavlačenja sa neke strane? Ok, piše da je akcija, ali ....

http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=1470

Last edited by Ghost Dog; 07-02-2013 at 05:58 PM.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote