Ako ja dobro kapiram coveka, on pita za instrukcije komponovanja i aranziranja. Nema to veze sa "produkcijom".
To je tema koja mora da se nadoveze na jedno odredjeno poznavanje instrumenata koji se mogu naci u orkestru kao i na poznavanje aranziranja takvog sastava. Imam utisak da je to prevelika tema za ovaj forum i ovaj oblik komunikacije.
Nije sve u "tempu koji varira" vec je u nacinu na koji se zadat tempo postuje i prati. Oscilacije i sviranje "preko taktne crte". Verujem da ce ti ovo zvucati kao visa matematika i zaista jeste tako. Mislim da je mnogo bolje da nekom gaming studiju ponudis muziku koju znas da pravis i aranziras nego da pravis neke secerleme koje ce zvucati neozbiljno. Pogotovo ako mislis da programiras vituelne instrumente.
http://youtu.be/LdyZlV58M2s - ovo je nesto sto sam davno radio tek kad sam skontao da mogu da ucitam EWGOLD banku u kontakt. Vreme utroseno na programiranje zasebne artikulacije svake sekcije je nesto sto mi je okrenulo mozak za 180 stepeni. Nemoj se zavravati da je to nesto jednostavno. A ovo sto sam pisao i programirao je relativno jednostavna orkestracija i aranzman.
S'druge strane, kao sto je Everbeats rekao, okaci nesto sto radis pa da ti skrenem(o) paznju na par stvari.
Pozdrav!