Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint
Surfer, imao sam i ja skoro ?100.000 u opremi i Lexicon 960 i sta vec...ALI
Danas su malo druga vremena. Vise nema remixa od ?5,000 ili ?8.000 (koliko sam JA naplacivao)... Danas je to ?300 ili ?500 za isti taj remix !
Danas - samo top liga moze da uzme pare koje su blizu tim ciframa !
Drugo, pricamo o Srbiji gde je (kako svi kazu) jad i beda i nemastina i ?600 je za nekoga pozamasna cifra !!
Licno sam se uverio vise puta kad neko ko je odrastao na kompjuteru dodje do nekog vintage syntha i posle 5 minuta kaze.."jet to TO? ...pa i nije nesto!!"
Ko ima pare nek kupuje - ali takvih je jako jako malo u nasim krajevima. !!
@ Silicone - daj mega muzicaru koji zna sta radi instrument od $20 i on ce da pocepa i na tom instrumentu !!! A da ne pricamo kako bi Mr Wonder tek pocepao na vilo kom soft synthu !!!?/ Alo?
Sto se tice akustike i studija - OPET, ko je ozbiljan i ko je savldao svoju opremu i software i instrumente i poce da se ozbiljno bavi muzikom i zaradjuje (jel smem to da kazem?)...TEK ONDA treba da razmislja o studiju.
Ljudi prave hitove po podrumima i niko se kao kod nas toliko ne opterecuje sredjivanjem sobe PRE nego sto ovlada svim tim stvarima...
Koliko je puta Boggie rekao da je bolje vezbati miks na sluskama ??
Naucis ono sto imas - pa posle..
Po meni su oni koji se non-stop pale na nove sprave i preglabaju specifikacije itd itd...on koji najmanje rade !
Ok, ako si doktor / advokat / direktor i imas skup hobi....u zavisnosti STA JE HOBI? Skupljanje sprava ili pravljenje muzike iz hobija, gde se opet vracamo na soft varijantu !!
imam druga koji je nekad svirao u poznatom bendu, i dan danas svira gitaru (pored mega posla) a tek skoro je uzeo mali Mac tek toliko da moze da snimi tu gitaru i da se zeza..nema studija, hardware-a, cevi, lampi, akustike itd...
tak Korg od ?600 ce za dve nedelje vec da vredi ?400 ..by the way i tako sve manje i manje..i nikada nece skociti cena jer nije "vintage"..
|