Quote:
Originally Posted by silicon science
Trolujes druze mushki, samo me zanima sto ne odes u, recimo, dizajn i konstrukcija studija i tu ne iznesesh filozofiju kojom spamujesh kad si dokon. I tamo treba da kazes kako nema muzike bez pesme, zvuka bez muzike, a pesme bez akustike... Sad se osecam kao policajac ali brate, rekao si daaavno sta si imao, malo napreduj, menjaj prichu, barem neki drugi rechenichni sklop upotrebi, nek se nesto desi kad pricas ono sto zna i moja svastika.   Ne zameri ali ufffgghhhh... kontam da od tvojih postova mladi, labinli mozgovi gube volju za sviranjem, umetnoscu, normalnim zivotom bez jurnjave za imaginarnom "svetskom slavom"... nemoj vise, molim te
|
Naprotiv...sad imamo iz sebe mnogo stvari koje se nisu desile pre (kad sam ja bio mladjan i kad sam se zario i palio..) i mozemo vrlo jasno da vidimo kuda ide sve!
Kao i u svemu drugome - sve je to biznis (pravljenje para) za velike korporacije koje prave muzicke aparate... Ispiranje mozga maloletnicima koji misle da ce sa njihovom novom spravom (zvucna karta, synth, sta vec..) preskociti 10 godina prakse i vezbanja i ODMAH napraviti muzicko remek delo !!!
Ovde (Engleska - gde i nekako jos uvek postoji neki music business) svakodnevno vidim primere "producenata" koji su skucali desetine hiljada funti u opremu i posle par godina se pokajali / povukli itd...
Sa software-om (kod nas - besplatnim) svako ima prliku da se oproba i TEK kad mu stvarno krene i pocne da zaradjuje pare od toga - onda tek ima smisla kupovati
ne trolujem - samo realno gledam na stvari i pokusavam da posavetujem mlade narastaje...u moje vreme SVE je bilo nenormalno skupo i teske smo pare potrosili na opremu jos davne 1984-5 pre neko sam i stigao do Londona..tad je bavljenje elektronskom muzikom bilo jako jako skupo !!
Danas, ko nemoze da radi muziku sa postojecim soft instrumentima i kompjuterom - treba ozbiljno da se zapita gde je problem !!