View Single Post
Old 31-01-2013, 03:10 PM   #23
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by relis View Post
MS20 je jedan apsolutno jedinstven sint. Toliko jedinstven da mnogi zaboravljaju kako na njemu ne mozes napraviti iole bolji klasican bas ili arpeggio. Svi najblizi konkurenti su u tome bolji. Takodjer, zvuk je mutav i siv i sve sto iz njega izadje zvuci ko monofono cembalo.

Ali ako se prihvati takav kakav je, MS20 je cisti klasik: filteri su cisto ludilo, layout je genijalan, sint je "pojava".

Za 600 eura tesko za odoljeti.
Moram priznati da se slazem sa tobom, i greska je ako se ovaj sint uzme kao main bass i lead mashin. Chak i kada se iskoristi taj highpass filter paralelno sa lowpass-om da bi dobio subbass, i dalje on nekako pliva, nije mi definisan, zaobljen itd... Svakako ne treba to posmatrati kao neku manu.. Nikako nije kao main synth u studiju, vec vise kao "pavlaka preko topljenog, gustog sira"...Lepo si rekao, za 600 E tesko odoleti i to je ono na sta cilja Korg, a nadam se da ce se prikljuciti i Roland, Yamaha itd... Nek to postane navika

EDIT: sad slusam ovaj snimak sto je Mekonin postavio, i nazalost nema ni jedne midi sekvence, gde se note trigeruju, vec se sve razigranost u zvuku zasniva na frikvensy modulaciji filtera, oscilatora itd... Tu bi se otkrila "mana" ove sprave, koliko chujem. To je "slab" envelope. Sad ispada da stalno bulaznim o envelope generatorima, ali to je nazalost realnost kod dosta sintova i ritam masina (ne kazem da je lose, samo da toga treba biti svestan). Nisam posedovao nikad ms-20, svirao ga daavno malo Daddy Z kad sam bio kod njega i to je jedini uzivo kontakt sa njime, ali chuje se to i preko you tube vrlo, vrlo dobro.
Najvise me inspirise za fx zvukove, kao i dark dual filter dronove (sa prstohvatom modulacije)

Last edited by silicon science; 31-01-2013 at 03:35 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote