Quote:
Originally Posted by fix3r
Eh sad, "nije to taj Moog zvuk"... To *jeste* Moog zvuk - nisam rekao da je Minimoog zvuk, nego Moog. Moderniji, doteraniji, bogatiji, ali Moog.
Moog zvuci tako kako zvuci, nista drugo na trzistu ne zvuci tako i niko nema takav filter. Moog Phatty, Voyager, whatever, imaju specifican zvuk i ako hoces taj zvuk onda neces kupiti Minibrute, Mopho ili sta god je "jeftino" trenutno nego ces uzeti Moog-a. Ulaznica za Moog zvuk nikad nije bila jeftinija - Minitaur je ?400, Slim Phatty malo vise, SubPhatty je ?800. To je odlicna cena i Moog nece moci da ih napravi dovoljno brzo koliko ce ih ljudi kupovati. Reci da to treba da kosta 500 evra, zato sto eto-onako, je malo bezveze.
|
Moog filter (danasnje izrade) je mozda samo moderniji (mada ne znam na sta se to TACNO odnosi).. doteraniji.. Nije tu nikad bilo sta da se dotera... Bogatiji??? E, mojne molim te

Da je Moog, Moog je... I zvuchi muljavo, blur, mutno, nedefinisano... Poteraj neku brzu sekvencu putem midija pa pochuj taj "bleed", taj nedostatak odvojenosti nota, taj envelope koji je sramotno spor, a to je zbog tehnicke izrade samog sinta (nedostatak diskretnih komponenti vec se "modernije" pravi, i jeftinije).. ne znam kako vise da objasnim, ako razumes, onda znas o cemu pricam, ako ne probacu bolje da pojasnim putem primera

A ako vec govorimo o novim Moogovima, pa tu je jedino Voyager keyboard "muzikalan" da mozes da zasviras ozbiljno na njemu i ako si muzicar koji "svira" a ne sekvencira, onda mozda budes zadovoljan. Ali za 3000 e i preko a samo jednu dirku u isto vreme stisnes...

Neko bi sad rekao: ma mante se ljudi, muzika, pesma, hook, prodaja, floor itd.. To stoji, ali postoji toliko finesa u svemu na ovom svetu, a pogotovo u ovom segmentu... I te razlike zivot znache u analognoj subtractive sintezi...
A da ne spomimnjem cenu koju staaalno spominjem... Tehnologija je prilicno stara a ne pravi se od zlata
Zapravo je problem u Development menagmentu kompanija koje prave sintove (tj. taj je problem u gotovo svim kompanijama ne vezano za muziku), al to je vec druga tema za drugi topik