Thread: Trebaju mi pare
View Single Post
Old 25-01-2013, 05:13 AM   #8
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: Trebaju mi pare

Trazi od labela, iliti vlasnika labela da ti uradi screenshot sa baseware-a gde je prodaja tvoje trake/izdanja. Tu se vidi odmah koliko se prodalo.
od kada se pojavio baseware meni niko nikada nije odbio takav zahtev, cak mi i sami ljudi salju.

ako slucajno ne znas, Baseware je BP software koji koriste izdavacke kuce za upload i sve ostalo vezano za vodjenje posla.

Zavisi i za koji label si izdavao jer znam da ih ima mnogo, ali bas mnogo labelova koji zaradjuju na kvantitet.

Pricao sam sa nekim ljudima sa BP koji su mi objasnjavali kako to funkcionise i da im je najteze da uhvate i provale takve labelove. Znaci covek otvori npr. 10 labela i svake nedelje izdaje po 2-3 izdanja, dao bog svi vole da izdaju i nema nikakve kontrole kvaliteta, toga se proda po 2-3-5 kom po pesmi, jer se cesto desava da mladi producenti zeljni slave sami kupuju svoju muziku itd. Znaci 2-3 izdanja po 3-4pesme, to mu dodje 10 pesama nedeljno u proseku, puta 10 label, pa onda mesecno. 2.5$x10x10x4=1000$, kad se odbije BP, to je fina lova mesecno za mnogo malo truda, naravno izvodjac nikada ne vidi ni $ jer ugovorom uglavnom potpise da tek kad se nagomila 50$ ide isplata, a to se nikada ne desi u godini dana na jednom label-u. I tako.

Ako izdavac nece da ti uradi scree baseware onda je definitivno prevarant ili mozda ovo gore napisano.
Hollywood is offline   Reply With Quote