Re: Oprema za snimanje muzike uzivo
A možeš da angažuješ i nekoga ko to zaista radi polu-upotrebljivo i mirno zaspeš...?
Ne dešava se to toliko često da se traži dobar sound...a ima dosta ljudi sa opremom...
...jer je sve ispod višekanalno snimanje i mix...isti k kao i kamera sa malo eq i master limiterom...
Ali mušterije traže...jel?
Pa neka plate ako traže...
Realno ćeš BACITI 200 e...ili koliko, a imaćeš ISTO to sa kamere koju već imaš!
Priče o 4 kanala ili stereo ili kako god....su bacanje para i vremena!
Da.... ....može da te "usere" da zvuči do jaja!
I uvek ćeš naglašavati kako si to snimio govnetom...pa i nije veliko govno, s'obzirom da je snimano kao takvo....
Koliko ćeš više naplatiti tezgu? 20€?
Gubljnje vremena u mom shvatanju bar...
...cimaće te majmuni za još stavki..."može kontra jače? Vokal malo još da se dodrka?"itd... ...a o tome treba dosta znati...
...a i ide na nerve i kad znaš...dosta je što im se pravdaš što su mlade i drugarice ispale debele na videu...
Kaže meni jedan,...pa...najzaposleniji tezgaroš u regionu i šire,...
..."Boki, super ti radiš, ali, druže, sve se čuje na tim tvojim snimcima, meni treba da je "šatra", ono, da je veselo, gužva...ovo tvoje zvuči kao studio..." ...a neću da ga reklamiram, ne treba mu, popunjava čovek septembar 2014-te...bez šale, najskuplji je...!
Niti taj što to hoće (takav snimak) to hoće, niti tebi te pare znače...a svi svima štetu napravite.... Ovi misle da imaju snimak, a ti da si nešto napravio...
Sad sam malo ličan, sebičan... ...no nisam jedini koji je slupao more znanja i para u opremu i sebe, da bi neko to shvatao na taj način...
Sa druge strane, ljude zabole za zvuk...generalno...sve to završi na S3...4...ili polovnom iPhone...i koga zabole za zvuk....
Ma radi druže...no nemoj misliti da to ima veze sa životom... ...svi seku uši i krpe dupe...jbg...
Snimaj kamerom...i znaj da to napričaš tamo, da prodaš...kao da je wow...i eto...!
Izvini na iskrenosti, nema veze sa tobom, srdačan pozdrav!