Re: Trebaju mi pare
Druze, nema od toga nishta, zaboravi.
Mozesh jedino da imash satisfakciju lichnu zbog releasa i da radish ono shto volish, a pitanje je i dokle ce te to drzati...
Nekako kako vreme prolazi shvatam shta je dabear prichao o utroshenom vremenu, trudu, struji :P i sve ostalom, a da se nishta ne deshava...zato sam skroz i promenuo zanr.
Konkretno, imam dosta trackova na beatportu, al zarada je toliko mala da me je sramota i da spomenem cifru, radio sam sa 5-6 labela kako bi proverio dal ima neke razlike, imam i dva izdanja za Blackhole (Tiestov label) pa opet nishta...
I nemaju veze chartovi ni top liste, to je sve sranje... to samo pokazuje koliko ti je dobra promocija, a ne kol`ko ljudi kupuju pesme. Bio sam i na top50 prog trance na beatportu, chak i u top20 na audiojelly, shto je bilo smeshno poshto je prodato 30ak trakova na AJ...Takodje brdo DJeva vrtelo stvari, al to je tako smeshno koliko se pesme malo kupuju da se vishe isplati davati ih besplatno poshto je bolja promocija.
Uglavnom mozesh da smarash labele, da ti daju izvode koliko je pesama prodato, al evo uradi matematiku sam, beatport uzima 35-40% od cene pesme isto tako i iTunes, distributer (u 90% sluchajeva je to labelworx za online label) uzima 20%, ostaje tebi i labelu da podelite ostalo na pola i to josh ako je label fer i onda ti dobijesh samo 20% od te pesme koju je kupilo njih 10...
Mislim da su nadrealisti to najbolje objasnili...tako da bi odgovor na tvoje pitanje bio, Para nema, more bit bidne, ali sada nema...
Uzdravlje...
|