View Single Post
Old 08-01-2013, 10:42 PM   #11
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: stabilnost daw-a te rad sa njima

Reaper je za midi editing sličan kao Pro Tools, vrlo dobar, ali neprecizan pomalo, hvatanje razlih komandi mi?em, ciljanje sa smart tool unutar midi editora nije kao u PT i to malo zna da smara, ali mo?e da se prevaziđe, za sada je tako, valjda će to sve biti bolje sa vremenom.
?to se tiče routinga, Reaper nudi nekoliko re?enja da se lako koriste multikanalni instrumenti, samo se prevuče mi?em sa jednog na drugi kanal i on odmah pove?e kablove, jednostavno.
Ipak u PT to ide najbr?e moguće, dr?e se modifier keys i jednim click-om se rutuje 200 kanala da li na isti izlaz, redom ili na različite izalze, tako ulazi, tako sendovi, neprocenjivo.

Za nekoga ko non stop radi u DAW-u sve je dozvoljeno, ja mogu da radim u svakom od ovih programa, negde će da me nervira ovo, negde ono, manje ili vi?e, ali mogu da radim i vremenom bi se manje ili vi?e navikao.
Za početnika koji ne zna jo? ?ta znači DAW u potpunosti, ako se navikao na Cubase, nema ?ta da tra?i u Reaper-u ili Pro Tools-u, to je druga dimenzija.
Meni je to sve isto, opcije se drugačije zovu, nalaze se na drugim mestima, ali ta mesta su dva klika mi?em levo ili desno, kao i imena koja su jedno isto samo obrnuti red reči.

Mislim da je Cubase najbolji kao takozvano shugar pack solution. On je najbolji za početnike jer ga najlak?e uče, sve je tako kocipirano.
Sa druge strane Pro Tools je otvoreniji, mora da se poznaje routing, put signala, samim tim je lak?e za čoveka ako ostane na Cubase.
Reaper da ne spominjem, to je prilično ozbiljan software, nimalo sređen na način da se lako koristi iz prve, mora da se zna dosta kako bis e iz njega izvuklo mnogo, iz svih onih opcija koje su nejasne većini.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote