Quote:
Originally Posted by kravadinka
Pa ne treba porediti babe i žabe, ovakva pesma nema šta da traži među tim imenima koja si pomenuo, bilo bi loše kad bi se radilo da tako zvuči.
Produkcija sama po sebi i nije ništa posebno, kad se pogleda sa čim ti ljudi ponekad rade, šta rade, vidi se da to nije nikakva Marsovska tehnologija, već da je takva muzika sa kojom rade.
Odavno je jasno da oprema sama po sebi ne radi ništa, ovde ima ljudi koji su pokupovali gomilu toga i na kraju opet sve isto, zvuk dolazi iz glave, ne iz tranzistora i transformatora.
Probaj da miksaš neki strani bend, nešto slično muzici za koju smatraš da je dobra produkcija, pa ćeš i sam videti da tu nema nauke, stvari se prosto same rešavaju od sebe.
Mislim da je najveći problem kod nas kompozicija i aranžman, a onda izvođači i sivrači, produkcija nakon ova tri skoro i da ne može da postoji.
Za moje uvo ova pesma je simpatična i pozitivna, pa tako treba da zvuči, mekano i pomalo šaljivo, što i jeste u velikoj meri slučaj sa tvojim snimkom, e sad ako se baš uhvatiš za neki detalj uvek može bolje, konkretno taj vokal treba nekim plemenitijim reverbom da se malo oboji, ali sve je to opet individualno.
|
..u potpunosti se slažem

Inaće koristim jednu i možda negde standardnu metodu prije samog mastera kao i slaganje instrumenata prema glasu i to po preporuci jednog od najvećih majstora na ovim prostorima...prije slušaj bar jedno 3 dana muziku ilti žanr kojim hoces da ti tvoja pesma ide..tek onda kreni u obradu.
..i naravno ni onkraj pameti me dolazi da uspoređujem one primjere..već samo iz moje mišje rupe gledam gore i kao što rekoh razmišljam gdje su to oni

Naravno radi se SAMO o samom vokalu tj samoj tehnici od snimanja pa do masta i bojanja reverbima..itd!