View Single Post
Old 03-01-2013, 11:41 AM   #6
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: Otrcana tema: reverb$vokal

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
hehe, jesi siguran da su si ti reverbi shit, a da nije problem do tebe? Salimo se malo..
Svi ti reverbi su ok i mogu se namestiti u mixu prilicno dobro.
Pored toga, reverbi su jako 'zavisni' od aranzmana - kreni da trpas stvari i prva stvar koju gubis je 'osecaj prostora' koji se desava 'izmedju' soundova.
Sledece je da ti softverski reverbi imaju 'visoke performanse' u odnosu na stari, provereni i dobro zvuceci hardvare koji je na prvom mestu bio prilicno band-limited, pa manja bitaza, pa zvuk konvertera, pa tretiranje reverb returna, pa blagi overdrive/saturacija inputa, pa sum, itd.
Ti bi samo da sibnes softverski reverb u mix i mislis da ce to da prodje...tesko, bar iz mog iskustva. Posebno ako je sama pesma aranzmanski gusta ima fazona sta i kako s reverbom, a da ne zavrsi sve ko u tvom iskustvu
...da da to sam i pdcrtao na pocetku posta..da je mozda stvar u meni..nisam isao nasiroko..tj da sam probao da mutiram razne instrumente pa i back vocale da cujem sta bi moglo da mi uzima prostornost..NARAVNO da se sluzim i raznim parametrima samih reverba da "ponekad" pogledam i "literaturu" samog VST-a, naravno da imam toliko solenke (a mozda i nemam) da znam da treba parametr podesavat prema mixu..ALI zato upravo i pisem to jer nisam zadovoljan u ishodom. Pa cisto da cuje vasa iskustva..i da nesto naucim..naravno. NIKAKO ne pljujem po VST-ima nego iznosim MOJA zapazanja. Jer kad cujem neki prosjecnji "vanjski" komad (pjesmu) i njegov vokal uhvati me da se bavim branjem ?paroga..ali kad cujem neke "nase" komade..opet dobijem volju da isprobavam reverbe