View Single Post
Old 03-01-2013, 10:55 AM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Otrcana tema: reverb$vokal

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
..ovih dana nekako me ulovilo da po 1000 puta opet i opet testiram reverb-ove (VST). I mogu reci da sam tek sad u govnima..i da neznam di sam??
Dakle testirao sam na mu?kom vokalu i za MENE rezultati su bolno lo?i a u jednom dijelu iznenađujuci!
Radi se o Vst verbima (redosljed nebitan)
CSR-studio verb
Reverberate
Valhallarom
Lexicon-Vintage Plate(itd)
Ozone 5 Reverb
LX480
...i prastari Timeworks reverb
Zakljućak je da se svi oni gube u MIX-u tj. jednostavno ih nestaje cc80%.
Kad ih nafrlji? da dobije? zapletaj creva (na suho) onda ide van ali to je mulja?a itd. Većina na kraju prelazi u ?um i blagu distorziju pri slu?anju na "suho". Ipak je to sve jo? daleko od hardvera..bar ja tako mislim.
I jedno iznenađenje...stari Timeworks mi je pokazao ako ne najbolje onda sigurno vrh od gore navedenih.
Najbolje rezultate su dali:
Valhallarom- gubi visoke u mixu..ma koliko dodao na koncu samo ostaje ss
LX 480-koji ima toplinu ali jako gubi gustoću i prodornost u MIX-u
Uz to dvoje uz rame ide Timeworks reverb (stari)
A lexicon vintage plate (itd) dosolvce me razočarali!
ostali su tu..negdje.
Dakle radi se o mu?kom vokalu!
Jo? je bilo tu verba..kao Breverb , 2C Aether itd....
Toliko od mene i SRETNA VAM NOVA 2013!
hehe, jesi siguran da su si ti reverbi shit, a da nije problem do tebe? Salimo se malo..
Svi ti reverbi su ok i mogu se namestiti u mixu prilicno dobro.
Pored toga, reverbi su jako 'zavisni' od aranzmana - kreni da trpas stvari i prva stvar koju gubis je 'osecaj prostora' koji se desava 'izmedju' soundova.
Sledece je da ti softverski reverbi imaju 'visoke performanse' u odnosu na stari, provereni i dobro zvuceci hardvare koji je na prvom mestu bio prilicno band-limited, pa manja bitaza, pa zvuk konvertera, pa tretiranje reverb returna, pa blagi overdrive/saturacija inputa, pa sum, itd.
Ti bi samo da sibnes softverski reverb u mix i mislis da ce to da prodje...tesko, bar iz mog iskustva. Posebno ako je sama pesma aranzmanski gusta ima fazona sta i kako s reverbom, a da ne zavrsi sve ko u tvom iskustvu
Everbeatz is offline   Reply With Quote