View Single Post
Old 30-12-2012, 11:51 AM   #84
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
Originally Posted by beboplu View Post

2) da li je bolje da super chunkovi budu do kraja priljubljeni uza zid ili da ostavljam air gap?
Brijem da neće? fulat ako ostavi? gap ---

Quote:
Na slikama se vidi da na straznjem zidu mi se proteze kroz prostoriju cijev od plina koja je vanjski namontirana i nije ju moguce ubaciti u zid. E sad moja zamisao je bila da preko cijelog tog zida znaci od plafona do malo ispod te cijevi napravim drvenu konstrukciju koju cu napuniti vunom 40kg/m3 tako da zapravo dobijem kutni bas trap koji ce kao prvo sakriti tu cijev a kao drugo odradjivati posao kutnog bas trapa.

3) Je li mi zamisao ok ili?
To ba? po slikama i ne vidimo ... Kolikog je promjera ta cijev? I daj malo slikaj fotićem o čemu se tu točno radi ...

Quote:
4) Na lijevom zidu imam prozore koji su 300cm x 70 cm e sad posto znam da je uvijek bitna simetrija je li opravdana ideja da onda na superotnom zidu na isoj visini i u istim dimenzijama slozim također staklunu plohu kako bi dobio simetriju ili je to glupa ideja. Solucija su slike preko kojih je staklo a izmedju absorberi.
Nema potrebe da radi? prozore sa druge strane ... Treba vidjeti na kraju da li su absorberi potrebni i preko prozora ili ne. Da li je vanjska buka jaka kroz te prozore itd. ...

Quote:
5) Na straznji zid bi stavio cca metar puta metar difuzor (1D QRD)( reda 23 , ?? ako mislite da ima neki bolji red recite jer sam razmisljo i o 31??) 1000 Hz - 6000 Hz , dubine 13.5 cm i air gap barem 5 cm iza, pregrade su od ?perploće 4mm .
Posto sam vidio da Ethan Winner ima jako zgodnu koncepciju da radi difuzor takav tako da su mu wellovi ispunjeni tvrdom staklenom vunom preko koje je tkanina i ja sam mislio upotrijebiti takav koncept jer na taj nacin imam difuzor i absorber na istom mjestu a i nije tako te?ak kao da su ispune wellova iz punog drveta.
ZA difuzore ba? i nisam kompetentan, to će ti morati savjetovati veći umovi ove sekcije, ali slobodno mo?e? puniti wellove ...

Quote:
7) ... E sad pitanje je posto kad objesim tu konstrukciju, i moram paziti na tezinu jer sam saznao da mi je plafon (po redu9 boja - zbuka 7 cm - trijeska - air gap 32 cm - grede - beton) znaci moram paziti na tezinu te cijele konstrukcije da se cijeli plafon ne srusi- Znaci kad to objesim spustit cu to recimo nekih 6-8 cm od plafona prema dolje sto bi znacilo da cu od perforiranog difuzora do glave imati oko 1 metar da li ce mi to raditi kakve probleme u slusanju sto je tako mali prostor od difuzora do glave tj slusanja.
Cloudovi su u proncipu te?ki, pa je i njihovo osiguranje krucijalno. Ja bi rađe i?ao na absorpciju, pa poslije sa binarnim difuzorom, kao u mom slučaju ... No kako to pričvrstiti na takav strop?? Tome treba posvetiti malo vi?e vremena. Mislim da ti sama ?buka na trijeski neće to sve dr?ati ..

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote