Quote:
Originally Posted by beboplu
2) da li je bolje da super chunkovi budu do kraja priljubljeni uza zid ili da ostavljam air gap?
|
Brijem da neće? fulat ako ostavi? gap ---
Quote:
Na slikama se vidi da na straznjem zidu mi se proteze kroz prostoriju cijev od plina koja je vanjski namontirana i nije ju moguce ubaciti u zid. E sad moja zamisao je bila da preko cijelog tog zida znaci od plafona do malo ispod te cijevi napravim drvenu konstrukciju koju cu napuniti vunom 40kg/m3 tako da zapravo dobijem kutni bas trap koji ce kao prvo sakriti tu cijev a kao drugo odradjivati posao kutnog bas trapa.
3) Je li mi zamisao ok ili?
|
To ba? po slikama i ne vidimo

... Kolikog je promjera ta cijev? I daj malo slikaj fotićem o čemu se tu točno radi ...
Quote:
4) Na lijevom zidu imam prozore koji su 300cm x 70 cm e sad posto znam da je uvijek bitna simetrija je li opravdana ideja da onda na superotnom zidu na isoj visini i u istim dimenzijama slozim također staklunu plohu kako bi dobio simetriju ili je to glupa ideja. Solucija su slike preko kojih je staklo a izmedju absorberi.
|
Nema potrebe da radi? prozore sa druge strane ... Treba vidjeti na kraju da li su absorberi potrebni i preko prozora ili ne. Da li je vanjska buka jaka kroz te prozore itd. ...
Quote:
5) Na straznji zid bi stavio cca metar puta metar difuzor (1D QRD)( reda 23 , ?? ako mislite da ima neki bolji red recite jer sam razmisljo i o 31??) 1000 Hz - 6000 Hz , dubine 13.5 cm i air gap barem 5 cm iza, pregrade su od ?perploće 4mm .
Posto sam vidio da Ethan Winner ima jako zgodnu koncepciju da radi difuzor takav tako da su mu wellovi ispunjeni tvrdom staklenom vunom preko koje je tkanina i ja sam mislio upotrijebiti takav koncept jer na taj nacin imam difuzor i absorber na istom mjestu a i nije tako te?ak kao da su ispune wellova iz punog drveta.
|
ZA difuzore ba? i nisam kompetentan, to će ti morati savjetovati veći umovi ove sekcije, ali slobodno mo?e? puniti wellove ...
Quote:
7) ... E sad pitanje je posto kad objesim tu konstrukciju, i moram paziti na tezinu jer sam saznao da mi je plafon (po redu9 boja - zbuka 7 cm - trijeska - air gap 32 cm - grede - beton) znaci moram paziti na tezinu te cijele konstrukcije da se cijeli plafon ne srusi- Znaci kad to objesim spustit cu to recimo nekih 6-8 cm od plafona prema dolje sto bi znacilo da cu od perforiranog difuzora do glave imati oko 1 metar da li ce mi to raditi kakve probleme u slusanju sto je tako mali prostor od difuzora do glave tj slusanja.
|
Cloudovi su u proncipu te?ki, pa je i njihovo osiguranje krucijalno. Ja bi rađe i?ao na absorpciju, pa poslije sa binarnim difuzorom, kao u mom slučaju ... No kako to pričvrstiti na takav strop?? Tome treba posvetiti malo vi?e vremena. Mislim da ti sama ?buka na trijeski neće to sve dr?ati

..