View Single Post
Old 27-12-2012, 12:58 AM   #78
beboplu
Member

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Lijep pozdrav svima i kao prvo svima koji slave sretan Bo?ić.

Evo ponosno mogu reci da je pod gotov!!!

Malo cu opisati porceduru sto sam i kako radio a i slike su tu pa se moze vidjeti i finalni produkt.

Znaci, prvo sam tonirao osb bijelom bojom koju sam razrijedio s time da sam nanosio boju i odmah je brisao kako pod ne bi bio bijel nego samo malo nijansiran.

Kad se to dobro posusilo dosla je lazura za drvo tako da mi nakon nanosenj laka pod ne pozuti.

Nakon toga je doslo na red kitanje. Kitao sam jednom starom metodom a to je da sam finu prasinu pomijesao sa lakom i tonirao istom nijansom kao i u prvom toniranju kako bi i kit imao istu nijansu kao i vec postojeci osb. Nakon 24h cekanja doslo je na red jedno dobro brusenje. Na brusenje sam potrosio skoro 3 dana jer sam zelio da bude stvarno pod bez iti jedne neravnine pa i najmanje a brusio sam rucnom bruilicom i brus papirom 100. Uzeo sam ne pregrubi papir bas zato da mi ne skine nepotrebno preveliki sloj. JE da je trajalo zbog toga sigurno jedan dan duze no isplatilo se.

Nakon kitanja je dosla na red prva ruka laka nakon koje je opet doslo brusenje (160 papir) te nkon toga jos 3 ruke laka jer osb je dosta upijao pa je morala doci jedna ruka ekstra.

Prije nakon druge ruke sam brusio sa papirom 600 a prije zadnej ruke sam rucno smirglao sa 1200 papirom za onaj finalni izgled. Na kraju je ispao pod kao staklo. Doslovno se moze covjek gledati u podu

I da stavio sam i lajsne koje su također lakirane.

Nisam isao na varijantu Chromodena posto imam malo dijete a nisam zelio da udise taj krasan miris Chromoden laka tako da sam isao na varijantu jednokomponentog PU laka Capadur (marka Caparol) na bazi vode.
Lak se za sad pokazao izrazito dobrim no sud o trajnosti i kvaliteti cu moci reci tek kroz neko vrijeme no po svim recenzijama je to jako kvalitetan lak za parkete.

E sad krecem dalje sa Super chunkovima no bilo bi mi od velike pomoci da se malo prodiskutira i da koji savjet na pitanja od prije jer mi je to vazno za daljni tijek radova a i za kupovanje materijala po?to sad imam malo vremena pa bih htio zavrsiti radove dok mi opet ne krene guzva s poslom.

I da ne zaboravim zelio bih zahvaliti Eomsy-u na korisnim savjetima !!!
Attached Images

beboplu is offline   Reply With Quote