View Single Post
Old 25-12-2012, 10:42 AM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Aleksandar Stanojkovic (pop rock) - Proslost u slikama

pa ne znam, waves me jako nervira, a taj doubler mi ne radi ovaj posao dobro.. zvuchi mi previshe kao chorus.. ovo je vrlo clean varijanta.. mada, znash kako.. iskren da budem, sve sam krenuo da radim na tezi i "oldskul" nachin.. dobro, shto je vishe moguce oldskul, poshto je sve itb jer nemam tonu outboarda..
Npr, ako ne snimam zivi amp, amplitube mi je na inputu. jednom kad snimim, to je to. nema menjanja, osim da se snima opet. ali uglavnom ostavljam to prvo sa chim sam bio zadovoljan.

gledam shto bolje da sve bude snimljeno da bih troshio shto manje vremena na mix i na "forice" tj izbacivanje nezeljenih stvari, ali eto imao sam problema sa aranzmanima jer sam uvek umeo da pretrpam isti.. pogotovo na poslednjoj pesmi, koja je ustvari matrica od pre 2 godine preko koje je pevano ponovo.. ni ja nisam neshto preterano zadovoljan bio, ali prosto sam dovoljno inertan da me niko nije mogao naterati da je snimam opet celu nakon dvodnevnog editovanja bubnja.. i npr dobra je fora koristiti razlichite gitare ako dve linije idu uporedo, jer chak i da su dve fabrichki iste uvek postoji dovoljna razlika u "glasu" gitare da ce se razlikovati u miksu, chak iako su npr kroz isti amp (ili amplitube) snimane..

e i da, zaboravih napomenuti da je svaki moj overdrive sound kombinacija pedala (ovaj put ibanez ts9 i fulltone ocd), poshto nisam neshto preterano zaljubljen u amplitubeov overdrive. i setih se da se na bridgeu pojavljuje josh jedna gitara, neck pozicija stratocastera sa texas specialima i eric clapton strujom kroz univibe i leslie/vibrato simulator.. mada su one tu samo da dodaju neku atmosferu..

Eto, to je to..
HeatMan is offline   Reply With Quote