View Single Post
Old 19-12-2012, 09:00 PM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Dva predmixa......molim za savet (vazno:)

nisam chitao dosadashnje kritike i komentare pa se nadam da necu previshe odskakati.
Muzika mi se generalno ne svidja jer mi je sve jako nepovezano, i vokal nema nikakav gruv i ima dosta falsheva.. ne uklapa mi se u celu prichu uopshte.. a i veliki sam protivnik pevanja na engleskom ako ti engleski nije apsolutno perfektan. mada znash kako, da ne budem bash "najpljuvach rumskog" ti reche da je ovo neka funk, rock i reggae, a ovo ne vidim ni kao jedno ni drugo ni trece.. ova druga mi je vishe neki fusion ili kako bi neki rekli "acid" nego bash funk.. al ajd da je npr funky

Sad shto se mixa tiche (naravno ovo je sve kako bi meni bilo logichno da zvuchi) u pesmi "my loves", kanta dobosh mi se ni malo ne svidja. ne ide mi uz stvar. Ali ako si bash zamislio tako da zvuchi, probaj da mu dodash malo tape saturacije decapitor ili bar malo inflatora i zavuci ga nize u miksu ali mu digni sam tranzijent. Sad, ja ovo slusham na nekim 3,5" aiwa matorim kanta zvuchnicima, ali sve preslushavam kod kuce na tome tako da ih koliko toliko poznajem samo ne mogu chuti lepo odnose bassa i kicka tako da ne mogu to da komentarishem.. Uz to recheno, fali mi gitare i pad i slichno da mi budu glasnije. A ako ti se gubi vokal kad dignesh sve sem bubnja i bassa, ti ga izvuci paralelnom kompresijom.

tell your boss.. uhhh.. ovde se treba igrati sa editovanjem.. mnogo.. gitara dosta chesto mashi ritam, i kick isto ne radi kako treba.. mislim da je bass chak ok ali da noga previshe sheta.. onda ce ti miks proraditi pa cesh moci i da spustish bass u miksu.. isto mi fali da chujem vishe "harmonskih instrumenata".. Sad jedva da razumem rech shta pevach pricha, ali u refrenu pretpostavljam da pricha "tell your boss to shut up".. probaj da mu skinesh malo deessinga sa vokala tu jer se ne chuje S na "boss".. mislim da imash previshe rooma na bubnju i da to dodatno smanjuje gruv jer ne puca onako funkerski kako pretpostavljam da zele.. mozda bih i ovde minimalno digao tranzijent na doboshu.. ali MINIMALNO.

U principu mi treba vishe saturacije na vecini stvari, i da bude malo "shiljatiji" mix, shto cesh moci da uradish kad dignesh isntrumente, onda mozesh malo da "nashiljish" visoke na drumsetu i ostalim udaraljkama.. i mislim da bi malo saturacije i paralelne kompresije na vokalu dosta pomoglo jer mi je pevach jaaako slab..

Eto, nadam se da ti neshto znachi i da je bar malo pomoglo..
HeatMan is offline   Reply With Quote