View Single Post
Old 17-12-2012, 07:12 PM   #43
akordeonista
Senior Member

Default Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
imam drugara koji ima v-machine ali on ne svira live na nekoj redovnoj bazi. kaze da mu v-machine radi kako treba. mada ce ti za live upotrebu toga trebati ozbiljno poznavanje MIDI protokola... i mnogo strpljenja da to proradi. ili ce proraditi iz prve ili ce zakociti na nekoj nelogicnoj nebulozi.
Malo je off topic ali kad si vec spomenuo, mozes li da proveris da li na V-Machine kasne boje pri ucitavanju, tj. ima li pauze pri ucitavanju? I jos me jedna stvar interesuje, da li zadrzava prethodnu boju pri promeni ako je dirka pritisnuta. Na pr. svirao sam neki string i zadrzao akord pritisnut, promenim boju i sta se desava, da li je strings prekinut ili nastavlja da zvuci dokle god ne pustim dirke?
A sto se tice stabilnosti, meni je V-Machine pao na pamet kao dopuna (relativno jeftina) klavijaturama koje nemaju sempler. Tako na primer, uz jedan V-Semper se za nekih 200e dobija sempler koji ima 512Mb RAMa. Jedini problem koji se tu javlja je taj sto klavijatura koja se koristi mora da bude pogodna za master, tj. da ima mogucnost odredjivanja da li da svira interni ili externi sound.
akordeonista is offline   Reply With Quote