View Single Post
Old 04-12-2012, 05:45 PM   #18
fix3r
Member

Default Re: Koji MIDI kontroler kupiti?

Quote:
Originally Posted by sorceress View Post
Savetovali su me da uzmem ne?to solidno jer je krpljenje u editoru noćna mora. A i ja solidno sviram tako da mi vi?e odgovara da najveći deo stvari uradim u realtime-u na samom kontroleru. Međutim, kako je bud?et u međuvremenu počeo da mi se klima počela sam da razmatram i kontrolere od 25 dirki kao ?to je npr. Novation Impulse 25. Jedino ne znam - mo?e li se na njemu odsvirati neka legato fraza preko dve oktave bez prekidanja (aktiviranjem transpose dugmeta u toku fraze)? To jeste gnjava?a ali ako ne bude bilo para nemam izbora.
Ja imam jedan kontroler od dve oktave (pomenuti Arturia Analog Player, ili kako se vec zvase). Takve stvarcice su uglavnom dobre za neke moderne varijante ("dve note, ali dobro odabrane"), definitivno neces moci da se preterano rasviras sa tim. Na bilo sta preko dve oktave na takvim spravama, a da je iole brze, zaboravi.

Na kraju krajeva, ako budzet sada pocinje da predstavlja problem, ipak pogledaj neki polovni sint tipa Roland U20, JV30, XP10... ultra-jeftine sprave (moraju biti manje od 200e) sa pet oktava i pristojnim dirkama a izdrzljive i ne uzasno glomazne poput starih korgova i yamaha (imao ih sve). Iako nisam za tu varijantu, mozda se pokaze najboljom u konkretnom slucaju.
fix3r is offline   Reply With Quote