To sto hoces generalno mozes u bilo kom hostu napraviti (samo treba vidjeti sad koji tebi licno bolje lezi), ako imas dovoljno RAM-a (mada meni nije najjasnije na cemu to zelis tjerati, posto u naslovu pise laptop, a u tekstu PC). Ja sam ti vec otprilike objasnio kako bi to moglo izgledati u temi mobilni DAW:
Quote:
Ono sto smo probali jeste (mozda nisam bio jasan u prvom postu), da se u pocetnom projektu (u C5) otvore instrumenti, jedan po jedan, prilikom cega se jednom po jednom podese preseti koje zelite svirati (i naravno pojave se pripadajuce instrument trake (a ne kanali, moguce da sam se pogresno izrazio) za svaki instrument ponaosob, putem kojim kasnije, mozete instant menjati instrumente koje svirate putem midi kontrloera (klavijature) birajuci ih gore dolje na tastaturi. S obzirom da ima 16GB rama, kolicina instrumenata koji se mogu ovako pripremiti (kada se usnimi ovakav projekat, nakon ponovnog podizanja sistema, on ce sve instrumente ucitati ponovo u RAM memoriju) je zaista impozantna (5-6 setova bubnjeva i to onih najzahtjevnijih tipa Mixosaurus, OceanWay, isto toliko vrhunskih samplebased klavira tipa Ivory, AliciaKeys, Grand, isto toliko drugih orkestarskih (East West Orchestra, LASS, Symphobia) i gotovo neograniceno synthbased instrumenata (NI Komplete 8)). Uz kombinaciju sa razlicitim projektima (gdje ste ucitali sve te instrumente sa drugim presetima, na drugi nacin) mogucnosti su prakticno neogranicene.
|
Us sto jaci hardver (bilo pc bilo unutar laptopa) moze se doci do dobitne kombinacije! Takodje, moze sve ovo da se "izrutira" po midi kanalima (tako da umjesto na tastaturi, mozes okidati zeljene instrumente putem razlicitih midi kanala koje menjas na midi klavijaturi).
Kao sto rekose ljudi pre mene, samo treba probati odgovarajuce plugine, kako bi vidio da neki ne unosi preveliku dodatnu latencu.
Mozda bi bilo najbolje da napises koje bi konkretno VSTi koristio kao instrumente (sintije kako ti kazes) ?