Re: ?kola PAD(ov)anja
Koliko sam shvatio, čovek nema nameru da uči da svira bubanj već da se upozna sa principima aranžiranja bubnja. Mislim, to su dve stvari. Ne mora kompozitor/orkestrator/aranžer da ume da svira fagot da bi napisao partituru za isti.
@Igor: koliko god mislio da je pretresanje i analiza preset paterna bez veze, to ti je ipak (uz analitičko slušanje snimaka živog bubnja, jel' da) najbolji i najefikasniji način da se upoznaš sa principima aranžiranja tog instrumenta.
Predlažem ti to čisto da se ne bi zalamao oko učenja veštine koja ti u suštini nije potrebna, a i da bi izbegao da ti Pera pokazuje kako on svira pank ili death metal ili bluz. Mislim, Pera zna da svira, nego ON to svira tako, a ti ćeš to posle Qr moj da transponuješ 1/1 u MPC ili štagod. U najboljem slučaju ćeš napraviti nešto što je blizu onoga što već imaš u tim omraženim presetima. A opet će preseti da budu pedantnije isprogramirani.
Nego lepo kreneš od preseta pa ga prilagodiš trenutnim potrebama (dinamika, sinkope, štatijaznam...). Da ne bi išao iz kujne u kupatilo preko Bečkereka...
Pozdrav,
Vasa
Last edited by awacs; 28-11-2012 at 03:07 PM.
Reason: Bečkerek
|