View Single Post
Old 28-11-2012, 12:34 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: ?kola PAD(ov)anja

Pričam kao čovek koji je u svet muzike ušao preko bubnja. Odsvirao svoje u nekoliko bendova, sa jednim otišao u "veliki studio" i snimio album i... ...ostao u tom studiju 10 godina...

Druže, možeš se baviti čime hoćeš, pomoćnim tutorijalima, YT, šta god, ali nećeš postići ni blizu ono što tražiš, a zašto:

- Dok nisi bubnjar u bendu , a to je važno zbog sociološkog momenta, odnosa u bendu, filozofije male komune opterećene emocijom za rad određenog cilja, a ta tema nije još obrađena ni na svetskom nivou, nećeš o ritmu razmišljati na "bubnjarski način". Taj način je često predmet viceva i zezanja, ali to je upravo dokaz da postoji, i svako ko je bio u nekom bendu zna za taj način, i za svakog drugog muzičara, ne samo bubnjara... "gitaristi su ovakvi, pevači ovakvi, itd..."

To je čak važno za tonmajstora, da poznaje tu sociologiju i filozofiju "grupe" - benda, i čak su mi neki tonci, velika imena, kukali kako ih jebe što nikad nisu imali bend i to im pravi probleme na snimanju u komunikaciji i u opšte, sa bendovima, iritira ih, i jebe a ne znaju zašto...

Sad ja opet u širinu, ali da se vratimo na osnove...

Šta hoćeš da postigneš?

Ritmički, bubnjarski "dah" na Akai-ju nećeš postići NIKAD! Odustani ili kupi bubanj, pa za 3 godine da pričamo.

Ako želiš da imaš gomilu ideja za mjuz... ...pa slušaj mjuz onda...!

Aj kaži, da znam kako dalje da ti pomognem...

Bockie is offline   Reply With Quote