Quote:
Originally Posted by boggy
Ako bude bass trap u preostalom delu, neces moci da prolazis tuda. Ako imas mogucnosti zazidaj zid simetricno desnoj strani i stavi mala balkonska vrata na ulaz...
Bass trap jeste "omnidirekcionih karakteristika", ali tada soba nije... iako je bass najveci problem, preostali deo ce kasnije praviti problem zbog nesimetricnih refleksija.
|
Uh.. ovo sam i sam znao, izvinjavam se za glupa pitanja u 2:30 AM i?čekivajući čudo jer sam video da je neko savetovao bass trap u sličnoj situaciji

.. Inače, mislim da nisam ba? previ?e nerealan, samo bih voleo da znam mo?e li se tu ne?to ljudski uraditi (naravno, ne savr?eno s obzirom na dimenzije) kad već ?rtvujem prostor samo za to , pretvaram trpezariju (deo gore levo spojen sa centralnim delom) u spavaću sobu i slično... jer znam da su mnogi savetovani da ne rade ni?ta.
To sam mislio kad sam pitao "Dakle, mo?e li su tu ne?to napravitu? " -mislio sam generalno, ne na svrhu te ?upljine.
To je meni.. zato postavljam glupa pitanja , u nadi da će ?upljina nekakko da "doprinese" dimenizijama

Nije mi problem da se iskoristi taj deo nekako.
OK, to smo utvrdili.
Quote:
Originally Posted by boggy
Ako bude bass trap u preostalom delu, neces moci da prolazis tuda. Ako imas mogucnosti zazidaj zid simetricno desnoj strani i stavi mala balkonska vrata na ulaz...
|
Nisam samo razumeo, da li onda mogu ta vrata da se naprave na tom delu zida koji tek treba da se sazida ili treba da budu ba? na sredini ili kako?
Pretpostavljam da u prvom slučaju (da se naprave u tom "nastavku" zida -koji tek treba da se sazida) treba da budu mala i kreću "odmah" tu gde se nastavlja taj zid kako bi bilo mesta za neki bass trap u novostvorenom uglu?
... a taj prvi slučaj bi bio sigurno lak?i