View Single Post
Old 27-11-2012, 08:35 AM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Gde postaviti slu?anje u ovom stanu i da li i?ta od tretmana?

Quote:
Originally Posted by waster View Post
Moraću da se nadovezujem na svoje postove...

@ Boggy - kako ste mislili da se pregradi ta "rupa" u sobi? Da se sazida ili to mo?e da se pretvori u neki bass trap? Razumem da bi u manjoj sobi (naročito bez tog dela) toliki bas absorber dosta koristio... jer ne?to naslućujem da bi se inače morala smanjiti ta re?ija do neupotrebljivosti .. ali me buni ta potreba za simetrijom u vezi s tim bass trapom.
Ako bude bass trap u preostalom delu, neces moci da prolazis tuda. Ako imas mogucnosti zazidaj zid simetricno desnoj strani i stavi mala balkonska vrata na ulaz...
Quote:
Kapiram da je to pravo mesto za trap.. "super ugao" )) sad, razmi?ljam naglas a vi me ispravite ako gre?im : OK je da se pregradi i slu?i kao bass trap s obzirom da je bas omnidirekcionih karakteristika i fizički veliki-velike talasne du?ine pa je bez obzira na asimetriju koristan u ovom slučaju a da se povr?ina te pregrade (koja je nastavak zida) prema prozorima i slu?anju tretira na isti način kao i nastavak na tu pregradu ( koji je zid) tako da deluje na isti način -"simetrično" - ?to se tiče srednjih i visokih frekvencija ?
Bass trap jeste "omnidirekcionih karakteristika", ali tada soba nije... iako je bass najveci problem, preostali deo ce kasnije praviti problem zbog nesimetricnih refleksija.
Quote:
Jeste da je prostorija mala ali ipak ima skoro 6 metara ukupne du?ine a pregradom bi se dobio bass trap od 2,1 x 1,54 m x 2.6 visine...
tu mozes da stavis racunar ili sta god ti pravi buku...
Quote:
Dakle, mo?e li se ne?to napraviti tu?
da, "engine-room"
Quote:
Ni?ta osim slu?anja (sa audio interfaceom i mo?da jo? jednim (eventualno 2) uređaja desktop formata koji bi mogli u stolu da stoje i syntha mi ne treba tu u prostoriji .. bilo bi lepo da pevač mo?e da stane ispred ili iza da se ponekad ne?to snimi...
mislim da ce to sve stati.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote