View Single Post
Old 27-11-2012, 05:33 AM   #23
quake2
Banned

Default Re: Revolver Studio, iz temelja

Svi projekti se pocinju od temeljno odradjenog template- fajla...sto u mnogome ubrzava posao...sve je vec spremno....sta na koju traku....gde je koji ulaz ili izlaz....midi kontrole za externe procesore sto obezbedjuje i njihovu automatizaciju,laksi rad i njihov back up....izlazi na kanale sabirnice,slicice na kanalima...dodatni procesing na buss-evima,i po kanalima sa vec nekim pretpostavljenim plug inovima i vrednostima u bajpas rezimu za pocetak....i kada se tako organizujem sve ide lako i opet kazem BRZO.Kanali se od pocetka slusaju preko MixDream sabirnice na kojoj je optrilike u startu namesten stereo wide i master limiter...kasnije se to ako je potrebno jos malo twikuje.Dobro je da ova sabirnica takodje ima i master buss insert pa mi je tu najcesce povezan prvo Avalon 747 koji u startu malo eq-om daje nesto vrlo lepo na 30khz...sto se odrazava i na nase cujno podrucje i uglavnom vrlo dobro zvuci na svakom mixu,onda ima tube mod gde u mix ulazi malo vrlo lepe saturacije a tu je i do duse vrlo blaga ali "lepak" kompresija sa tom nekom Avalonovom farbom koja meni po prilicno prija....Posle Avalona na master buss-u sabirnice imam jos i TC Finalizer....jeste...voljena i omrazena sprava koju uvek na kraju krajeva treba prvo probati pa onda o njoj komentarisati.Po meni odlicno stezanje mixa bez pumpanja pri redukciji i do 6-7 decibela,sto nikada ne koristim i pri ratio-u 4:1 i srednje brzim atack i relese kontrolama koje su programabilne na dugme (i staticne) a ne na pot....sreca je da ih ima vec sasvim dovoljno programiranih u startu inace bi sprava bila tesko ogranicena.

Last edited by quake2; 27-11-2012 at 06:48 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote