View Single Post
Old 27-11-2012, 03:51 AM   #317
quake2
Banned

Default Re: Revolver Studio, iz temelja

kvalitet zvuka

Prvo i najvaznije u ovom smeru mi je da imam monitoring sa kojim se dobro snalazim i ne moram mixeve da proveravam na "terenu".Bitno mi je da uvek cujem sta to tacno radim,pogotovo kada su u pitanju reverbi,tihi detalji i sam karakter i "velicina" zvuka jer sve to na kraju od pristojnog mixa u masteringu kada se snimak podigne "jos malo" zna da napravi krs i lom....Ono sto mislim da je vrlo vazno na duze staze a da sam RFZ dizajnom dobio je...da se dok mixam u prostoriji osecam krajnje opusteno i prijatno,da nema preterane i neprijatne zagluvljenosti prostora koja moze da bude i samo klaustofobicna iluzija u drugacijoj postavci,da se i svi ostali osecaju prijatno jer veca kolicina drveta u okruzenju deluje tako na njih...ili sta znam sta vec...da nema preteranih ostrih visokih frekvencija obicno izazvanih preteranom upotrebom difuzora na mestima prvih reflexija(to je moje misljenje)....i da nisam striktno vijao ravan grafikon izmerene prostorije vec ono sto je mom uvetu ravno sto opet doprinosi da mixam udobno i sa odredjenom dozom licnog senzibiliteta a da sve na kraju opet bude translatorno.Nekada sam morao da se ustezem odredjujuci kolicinu niskih frekvencija u mixu,da ih negde drugde ne bi bilo previse...sada ih sasvim lepo drapam,lepo me voze i pokrecu dok radim,i na kraju nema sa njima nikakvih problema kada predam radove.

Last edited by quake2; 27-11-2012 at 06:31 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote