Moraću da se nadovezujem na svoje postove...
@ Boggy - kako ste mislili da se pregradi ta "rupa" u sobi? Da se sazida ili to može da se pretvori u neki bass trap? Razumem da bi u manjoj sobi (naročito bez tog dela) toliki bas absorber dosta koristio... jer nešto naslućujem da bi se inače morala smanjiti ta režija do neupotrebljivosti

.. ali me buni ta potreba za simetrijom u vezi s tim bass trapom.
Kapiram da je to pravo mesto za trap.. "super ugao"

)) sad, razmišljam naglas a vi me ispravite ako grešim : OK je da se pregradi i služi kao bass trap s obzirom da je bas omnidirekcionih karakteristika i fizički veliki-velike talasne dužine pa je bez obzira na asimetriju koristan u ovom slučaju a da se površina te pregrade (koja je nastavak zida) prema prozorima i slušanju tretira na isti način kao i nastavak na tu pregradu ( koji je zid) tako da deluje na isti način -"simetrično" - što se tiče srednjih i visokih frekvencija ?
Jeste da je prostorija mala ali ipak ima skoro 6 metara ukupne dužine a pregradom bi se dobio bass trap od 2,1 x 1,54 m x 2.6 visine...
Dakle, može li se nešto napraviti tu?
Ništa osim slušanja (sa audio interfaceom i možda još jednim (eventualno 2) uređaja desktop formata koji bi mogli u stolu da stoje i syntha mi ne treba tu u prostoriji .. bilo bi lepo da pevač može da stane ispred ili iza da se ponekad nešto snimi...