View Single Post
Old 24-11-2012, 03:28 PM   #55
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
-50Db je dosta veliki i cujni 'ostatak'..nemosh' verovati koliko je ljudsko uvo osetljivo, tako da to i nije mala razlika

Po istom principu ima pobornika i da je dither nepotreban jer se kvantizacijska distorzija desava previse 'nisko', ali se ne uzima u obzir akumulacija u koracima
Slazem se, ali ja verujem da to nije do izoblicenja vec do neke razlike u gainu samo zbog algoritma kako CLA-2a distribuira dalje signal u output zavisno od toga koliko je dobio na inputu... Verujem da je tu samo trik u kojem decibelu gore dole, a da nema nikakve saturacije i izoblicenja, jer realno ne cuje se, gurnes CLA2a u crveno ma ne mrda kazaljka, bije 20 dbFS u crveno kad se stisa nema nikakve razlike u odnosu na to da nije u crvenom uopste... Kod NI-a kako se blizis njegovom clipu tako osetnu razliku cujes... U krajnjem slucaju, skini fajlove koje sam okacio pa cuj... I da ti uzmes pravi LA2a i da ga toliko opteretis da output kazaljka ne mrda, ne verujem da bi signal ostao cist kao suza...

EDIT: Ma ni u ludilu u realnim situacijama ne bi zeleo da gurnes neki output toliko u crveno, osim ako ne zelis da dobijes fuzz distorziju, koliko sam ja pritiso CLA na ovim primerima... Ili pak gore sto je okacio Psionic, pa se i on iznenadio sto nema nikakvog izoblicenja... Pa ja verujem da bi prava sprava pregorela u takvim uslovima kamo li da signal ostane tako cist

Pazi sad ovo 3 vezana CLA-2A sa outputom do maksimuma, 100DBFS u plusu, kad se atenuira nista se ne desava. Desava se mala promena spektruma, novonastali signal je za nijansu tamniji. Evo sad cu da okacim. Pa nemojte mi reci da ako vezem 3 komada LA2a jedan za drugim i sve odpanjim do kraja da nikakvo krcanje necu da cujem. Dakle sve sto CLA-2a ima je neka staticna promena spektruma, i mozda neka harmonicka distorzija koja je toliko miniminalna da mozete da vezete 20 plugina u lancu kad se atenuira iza svakog, ne desava se gotovo nista

http://www.mediafire.com/?5gwidduv241z63w

Evo, tri vezana CLA-ova maksimalno u plusu, sve ukupno, kako Cubase kaze 100 db preko nule. O kakvoj emulaciji output stage-a mi ovde pricamo. Ja ovde cujem samo promenu u spektru, pa da je prava sprava toliko gurnuta verujem da bi ostalo nesto nalik belom shumu

NI je cak mozda i prenaglasio saturaciju na outputu

Last edited by Jan; 24-11-2012 at 04:04 PM.
Jan is offline   Reply With Quote