View Single Post
Old 24-11-2012, 02:19 AM   #46
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Iskreno i ja sam malo
Ocekivao sam da ce waves dati nesto konkretno. Desilo se obrnuto.

NI i Soft Tube, kao sto rekoh Soft Tube prave stvarno dobre stvari i ne daju svoje plagove olako. NI je sve to lepo spakovao i dobili smo nesto sto bar nagovestava kako to zvuci u stvarnosti...

E sad, ja rekoh da sam otpanjio input do daske. Nisam ga lagano vrteo pa da vidim gde krece ta distorzija, mozda stvarno i ide od neke ne tako ekstremne vrednosti...
Jan, bas me zanima sta se desava u null testu sa NI. Mrzi me vise veceras da diseciram plaginove

Iskren da budem, ja sve vise i vise sumnjam u Waves, mislim da je to samo lep gui na prosecnim plaginovima i nista vise... Imaju par stvari koje su mi okej, recimo njihov onaj klasicni de-esser mi je nezamenljiv i dan danas za neke stvari. Tu i tamo nekad cackam onaj S1 imager, ali retko, u par navrata sam koristio i ovaj njihov NLS, eto on mi je okej manje vise, ali je po meni metering ocajno resen na njemu, a sto se emulacije konzole tice, kupio sam sknote stripbuss koji po meni radi i lepse ali me nervira njihov GUI mada su rekli da ce to da menjaju a kupio sam i Satson, lepi metri i filteri ... Kramer Master tape ponekad koristim, ali to mi je obican distortion box, daleko mi je od tape emulacije, a sto se tape emulacije tice TB Reelbus mi je daleko bolji za agresivne stvari, Sknote Roundtone za suptilinije (koji sam isto kupio), Rvox mi je isto okej za neke stvari da stegnem neki rep vokal i to je to, ovo ostalo mi je apsolutno sve zamenljivo, a mogao bih opusteno da zivim bez svega toga ...

Mali off: Kad vec pomenuh tape saturaciju, po meni ne postoji dobar native tape plugin (nisam probao slate-a a plasim se da ga kupim na slepo a ne kupuje mi se iLok da bih ga probao), radio sam sa UAD Studer-om i odusevio sam se (cak sam razmisljao da kupim UAD-a samo sa Studerom, Ampexom, EMT reverbima i Neve channel stripom i kompresorom ako je to moguce jer ovo ostalo ne mi treba ?), TB Reelbus emulira konzumerske tape masine, previse kolora mada moze da se dozira ali opet... A na roundtone-u da budem iskren, mi nedostaje to sto ne moze da se gurne agresivno... Sto se samih saturation plaginova tice, Soundtoys Decapitator i Devil Loc dominiraju i fabfilter mi nije los

Last edited by Jan; 24-11-2012 at 02:26 AM.
Jan is offline   Reply With Quote