Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)
Evo sad sam probao.
Stavio sam na jednom kanalu drum loop koji pikuje do -10 DBFS i iskopirao taj isti drum loop na drugi kanal.
Zatim sam na drugi kanal stavio jedan Sonalksis FreeG da gurne +6 db i jos jedna iza njega da smanji za toliko. Znaci sad imam jedan kanal bez inserta i jedan sa ova dva "plus 6" i "minus 6" Free G-a. I kad se obrne faza na ova dva kanala, nastane potpuna tisina, znaci apsolutna nula.
Sad na ovom prvom kanalu sam stavio CLA-2A bez ikakve kompresije samo otpanjen output ali taman toliko da signal dodje do -1 (da ne zaklipuje), taj isti setting sam iskopirao na sledeci kanal izmedju ova dva Free G-a na drugom kanalu i s obzirom da prvi Free G dodaje +6 db Gain-a output na CLA-u je stalno u crvenom, iza njega ide taj Free G koji atenuira tih 6 db.
Rezultat ? Pa nije apsolutna nula, ali sve sto se desava kad se obrne faza se desava ispod -48 DB na master fader-u, znaci ja verujem da je to nesto sa algoritmom i kako se kompresor ponasa za drugacije inpute, a da nema veze sa emulacijom saturacije...Slicni su rezultati i sa jos vecim otpanjivanjem na Free G-u... Ali kad pustim solo, ovo i solo ono, ne bih mogao da provalim koje je dry koje je wet, dakle nista se skoro ne desava sto se saturacije tice... Videcu sada kako se NI ponasa u tim uslovima
EDIT:
O da! Za razliku od Waves-a i razlike od -50 dbFS kao sto sam malopre opisao, na NI-ovoj emulaciji je razlika ocigledno cujna i ocigledno vidljiva, kada se obrnu faze ne da nije apsolutna nula, ili nesto na oko -50, vec ostaje veliki deo signala koji pikuje cak do -5.
Sad cu probati i IK pa cu i postaviti fajlove.
EDIT 2:
IK nije nikakvu saturaciju emulirao na outputu, dakle apsolutna nula prilikom obrtanja faza
E sad mozda sam pobrkao, ja sam shvatio da je gain na LA2A zapravo izlaz, ispravite me ako je zapravo ulaz...
U pravu sam bio, gain je definitivno izlaz
"Use the Gain control to adjust make up level after the compression."
Last edited by Jan; 24-11-2012 at 02:02 AM.
|