View Single Post
Old 20-11-2012, 07:40 PM   #64
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mrgud View Post
naravno da nebih pumpao master,cak nista ne stavljam,barem nisam do sad !
Prije bih napravio taj npr. kik ili bass da zvuce kako treba i kompresovao ih toliko da ne izgube nista od frekvencija koje bih morao posle da dodajem,to je "moc navike" kao sto rece jednom Shaban
Ne mozes kompresovati ni kick ni bass a da ne izgubis nesta(low), zato sam ti ono i napisao, ja na primer(elektronska muzika), slusam prvo da li valja sve bez kompresije, znaci pre bilo kakvog mixa, i stavljanja plugina na druge kanale, soliram bass i kick, pa stavim saturator(ako mi se svidi), pa eq da obojim, pa onda comp, pa opet eq, i ako valja, kul ako ne primenjujem drugu tehniku, ili ono sto sam vec napisao, ako ti se svidi sve, a nema dovoljno energije u niskim freq, cepas sa eq-om + low air ili rbass, a na tebi je da namontiras da se to ni ne skonta na primer mastering eq su dobri na kanalima za tu low varijantu, primer: bx digital v2. Ja nisam skontao o kojoj muzici mi pricamo? Ako je elektronika, onda ovo sto sam ti rekao. Kako ti mislis da se postize udaranje kicka da izuva a da ne kompresujes do "panja"? Zato lepo ti to mixaj iz pocetka, pa sprzi da to udara.

Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD

Last edited by Mika Technika; 20-11-2012 at 07:43 PM.
Mika Technika is offline   Reply With Quote