Re: Ima li neki Plug -Ins
priicali smo o plugovima koji idu na master,a to sto ide na kanal od kik-a i bass-a je vec nastelovano da zvuci kako treba,ja sam konkretno pitao za problem koji se javlja posle said chain (ducking) kompresije,tu nema problema sa "pojedenim" bass-om nego plugovi koje si mi sugerisao su u stvari jedne vrste kompresora koje "izvuku" onaj dio zvuka koji je bio potisnut ducking-om!E sad da ponovo pitam ,jos me zanima kad stavimo par kompresora na master kanal oni znacajno uticu na dinamiku cijelog mixa,koliko je to dobro ,jer posle toga ja traku saljem na mastering a ona je vec "slijepljena" na oko naprimjer pik -6 db a tek treba da se obradjuje nekim kompresorom limiterom,sta se desava od takvog signala koji se "slijepi" pa se posle ponovo nesto chupa iz njega i pojacava?
Nije mi jos jasno kad si vec pomenuo kako moze eq nadomjestiti frekvencije vec uklonjene kompresorom ,jer one vise ne postoje u toj kolicini da bi se mogle povratiti,mislim da tako mozemo dobiti potpuno drugaciji zvuk ili vise "smeca" u low endu?
|