Quote:
Originally Posted by boggy
Ne govorim o mom znanju miksanja ako si uopste procitao sta sam napisao.
|
Razumem da ne govoris , ne bi imalo smisla da govoris zar ne ?
Quote:
Evo, ovo se zove argument:
|
Onda tebi nije jasno sta je zapravo argument. Objasnjenje sledi ...
Quote:
Imao sam dva klijenta koji nikada u zivotu nisu culi (hardverski) Manley Massive Passive ali su ih kupili zbog toga sto su hvaljeni na forumima. Kada su ih ukljucili u svojim prostorima koji NISU bili do tada sredjeni (oba pogresno ili nimalo), nisu mogli da ustanove (na sluh) sta je u Manley MP toliko specijalno i sta ga to razlikuje od obicnog ekvilajzera. Posto su sredili slusanje i akustiku, veoma lako su ustanovili sta je to toliko "specijalno" u njemu.
|
To zapravo nije argument vec prenosis iskustva drugih koje sam ne mozes da razumes zbog toga sto nikad nisi miksao. Uvek mi je bila draga analogija sexa gde ti neka dvojica objasne njihova seksualna iskustva i dozivljaje istih i sad ti na osnovu toga gradis svoje misljenje. Nije bas neki argument, zar ne ?
Dok sam ne probas taj sex, dzaba ti iskustva drugih. Zato ne znas i zato ne mozes da znas dok ne provedes par godina miksajuci. Tada mozemo da pricamo. SA argumentima.
Sa druge strane, ja sam cuo MP na sluskama i apsolutno mi je bilo jasno sta radi.
Quote:
Moji zakljucci (ako smem, prosta logika):
- I u nesredjenom prostoru skupa sprava radi odlicno, ali ljudi, koji do tada nikada nisu culi efekte doticne sprave, ne mogu da cuju sta ta sprava, zapravo, radi.
|
To vise govori o ljudima nego o spravi i prostoru. Nabrojacu ti dvadeset ljudi koji rade po sredjenim i nesredjenim prostorijama sa jednakim kvalitetom. Lakse jeste u sredjenom prostoru, ali nije imperativ. Koliko studija u inostranstvu gde se rade vrhunske stvari koji zapravo uopste nisu bog zna kako akusticki sredjivani. Pitaj Dabeara, bio je u desetinama.
Quote:
- Ako mikser efendija ne moze da cuje sta neka sprava radi, ne moze ni da upravlja njenim uticajem, pogotovo ne kreativno.
|
Ako mikser efendija ne moze da cuje sta sprava radi, mozda je vreme o promeni profesije.
Quote:
- Ako je mikser efendija izvezban, te unapred zna sta da slusa ("cheka") kod skupe sprave i maskiranje mu definitivno u tome ne smeta, onda moze da radi i u nesredjenom prostoru, pa cak i samo "na slusalice", posto je uvezban.
|
Ima mladih ljudi koji osecaju i znaju. Prednost je da si uvezban ali ne i imperativ.
Quote:
- Mikser efendija koji nikada nije radio sa skupom hardverskom spravom, niti zna koji su joj uticaji, pa samim tim ne zna ni kako da je kreativno upotrebi, a zbog haosa u sobi, ne moze to ni da nauci, i dalje moze drzati spravu u reku i hvaliti se da je ima, pod uslovom da njegovi klijenti ne znaju da mu ne sluzi skoro pa nicemu.
|
Oooooooh kako i kako gresis. I znam ih sad odmah trojicu koji su se prvi put sreli sa skupom opremom i koja ih u njihovim groznim sobama pa cak i na losim monitorima natera da se nasmeshe. Zaista moras probati sam. Ima cak i jedna pametna poslovica. Kaze. Eat shit 5 bilion flies can't be wrong. Ipak, sednes miksas par godina, vidis kako to funkcionise, probas pa se onda javis SA ARGUMENTIMA.
Quote:
Kao sto mozes da primetis, ovi zakljucci poticu od mog iskustva u mom poslu i nemaju nikakve veze sa mojim znanjem miksanja, u smislu da ja tu sam nesto pokusavam, da smiksam... Boze pomozi... 
|
Nisam nikada doveo u pitanje tvoje akusticarsko i elektronicarsko umece. Boze sacuvaj. Samo ti dajem argumente koje si trazio i ponovicu ih. Da li si miksao? Nisi? I rest my case, sto rece DaBear pre neki dan
Quote:
Tako da..... pokusaj da ne zamenjujes teze. 
|
Upravo se raspisah da bih ti pokazao da znam sta pricam. Verujem da ces sad ti da krenes sa nekim obimnim filozofskim odgovorom, ali ce me mrzeti opet da pricam o ovome. Kome nije jasno iz keca, posle je trosenje vremena
Quote:
Kao sto rekoh.... imali smo dosta ovakvih "diskusija"... i trend je jasan... ITB + Akustika se siri kao princip.. i sve je cesce... barem za one koji ne mogu da prestanu da se bave produkcijom i da sutra prodaju cipele.. pa im investicije u "nekretnine", tipa akusticki tretman, sigurno ne odgovaraju, jer ni sami nisu sigurni sta ce raditi u zivotu. A kada se nema dovoljno za SVE, onda se pravi kompromis. S tim sto je skupi hardver, u bilo kakvoj sobi, pogresan, prema argumentima koje sam, sada detaljnije, napisao gore.
|
To je tvoje neargumentovano misljenje zasnovano na nekom iskustvu nekih adio miksadzija. I to je tvoje misljenje a ne pravilo. Evo ja mogu da kazem da ako mi hardver donese 5% poboljsanja da je ulog opravdan.