Re: POMOC! Label zahteva "publishing rights" za akapelu
Vremena su se promenila i labels nece da se cimaju oko ciscenja semplova uopste.
Sve moras sam cak iako si napravio ime. To vise nista ne znaci., naravno ne mislim na dejvid gete, avicije i slicne. Mislim na ''underground'' ekipu.
Ja ti savetujem da nadjes nekoga da prepeva i da tako izdajes. Najbrze i najsvrsishodnije.
Koji label je u pitanju? Nikada mi nije bilo jasno zasto se ljudi stekaju da kazu i mistifikuju stvari?? Lepo reci koji je label i mozda ce se pojaviti neko ko je radio sa njima da ti da savet. Drugo u xy slucajeva ovde ljudi misle za neke labelove da su jaki, a istina je da su zesca truba i da postoje na osnovu svog marketinga i ispaljivanja ljudi.
I nije tacno da na Beatportu nece da te cimaju, od kad su uveli ISRC code da je obavezan za svaku traku, stvari su se ozbiljno promenile.
Ja sam bas pre 2nedelje morao da povucem pesmu koja je izdata za moj label jer su se ljudi bunili, na divljaka smo je izdali jer nam se niko nije javljao mesecima za bilo kakav info oko ciscenja i upotrebe sempla, ali posle 2nedelje od izlaska pesme na beatportu su trazili da je sklonimo iako je pesma bila potpuno neprimecena i prodala se u 24kom... Neko jednostavno nekada ne zeli da se koristi njegov materijal sto je naravno skroz legitimno i ispravno.
eto, moje 2pare
|