Quote:
Originally Posted by Everbeatz
............
Ni na GS mi nije jasno zasto postavljaju teme vezano za Cubase, FL, Sonar, PT, itd., pa cak i hardver kad imaju oficijelne predstavnike, forume i kontakt sa njima 'iz prve ruke'. Npr. "Cubase constantly crashes, Elysia Mpressor - no signal", itd. Jbga, kontaktiraj predstavnike, bas u danasnje vreme mozes. i onda mu se javi lik iz Steinberga, Elysie, itd i kaze mu da im posalje mail.
............
|
Ljudi vole da piskaraju po forumima bez obzira na to da li im stvarno treba pomoc, zele da potvrde svoju lucidnu ideju ili ih samo mrzi da traze po starim pitanjima,.... nekima kad kazes da procitaju uputstvo, slicno je kao da si im rekao sidji u saht i pocisti sta nadjes tamo.
GS konkretno ima velike koristi od toga jer clanovi besomucno
pisu sto njima pravi saobracaj, i to enorman, za bannere, ali retke smislene diskusije teskom mukom se zadrzavaju "na povrsini" pritisnute gomilom spama koga generisu korisnici u toku samo jednog prepodneva.......
Tako da uspesan forum, gubi na smislu, jer mora da odustane od uobicajene prakse da sprecava i sankcionise spamovanje i postavljanje stalno istih pitanja... da bi ostao posecen. Jer glavni pokretac posecenosti foruma jeste postavljanje pitanja a ne citanje... ali to se ne moze ispraviti.
Pokusavao sam da na gs nadjem neke stare diskusije od pre pet ili vise godina... nema ih...
oni brisu stare diskusije... tako da je svaka nova diskusija na staru temu njima "super" jer na ovakav nacin forum je samo prividjenje... to je prakticno samo komunikacija u realnom vremenu, nikakva istorija tu vise nije bitna vecini clanova, s obzirom da ce vecini biti lakse da ponovo pita... iako mozda ima kvalitetniji odgovor u proslosti... njih za to zabole, jer ionako ni to sto sada pitaju najcesce im nije ni mnogo bitno, iako znaju puno da drame ni oko cega... (sto je vec u pitanju licno misljenje o samom sebi..)
Mislim da je to posledica same struke oko koje se formiraju forumi. Da je programiranje u pitanju, ljudi daleko vise cene i svoje i tudje vreme, i niko, ali niko im nece odgovarati ponovo na nesto, za sta se taj seca da je vec odgovoreno, i tu su neumoljivi do banovanja. Zato se istorija cuva kao oci u glavi, jer da je nema, ne moze se clanovima ni preporuciti da potraze.
Ali to je sasvim druga oblast, od lose pesme ne padaju avioni... a od loseg programa, na zalost, padaju.