View Single Post
Old 17-11-2012, 04:11 PM   #9
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Cubase glupost sa 'event'ima

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ma jok, nema veze to ?to priča?. Sistem je prilično lepo osmi?ljen. Ti sa CTRL-G u edit prozoru grupi?e? audio partove i oni ostaju grupisani. A u mixer prozoru nema? vi?e taj isti shortcut jer je pravio bugove, sad mora? ručno da klikne? link chanels desnim dugmetom mi?a preko selektovanih kanala i on ih grupi?e. Dodu?e, ja sam odma uveo novi ctrl-L shortcut koji mi to radi (obo?avam cubase i beskonačnu customizaciju načina rada, za razliku od PT). Mixer kanali kada se grupi?u kače samo mute,solo i fader level. A audio partovi kače samo editing. Tako da na miru edituje? i nema? nijedan problem. Ja snimam po 10 tejkova jedan preko drugog, i onda otvorim lane-ove i seckam ?ta mi odakle odgovara. Kad tako radim bubanj, otvorim lane samo na nozi i dobo?u, to mi je dovoljno, i pregledno. Meni je to jedna od glavnih prednosti cubaseovog editinga, ne mogu da smislim playliste u starijim PT, a sa novijim nisam imao prilike mnogo da se dru?im, nemam Mac-a, a i kad sam probao LE8, opet mi je taj njihov "lane" sistem, bio blago konfuzniji od Cubaseovog.
Vrlo korisna navika, indeed, kupljeno!
Khan is offline   Reply With Quote