Quote:
Originally Posted by DaBear
Bottom line - ako label neda neki avans - ne vredi !!
Opcija 3 - izbaci pesmu sam na Youtube / Beatport !! Ako pocne da se vrti / prodaje - super..dici ce se prasina i neko ce primetiti !!
Publisher te sigurno nece juriti jer im pravis reklamu (bacas mamac za neki veci label da to potpise i plati postene pare...)
Ima tona pesama koje su to uradile//
|
To je i caka, sto je label sa beatporta, pa sam i ja iznenadjen da su me pitali za poreklo vokala i publishing clearance, s obzirom da prodaja traka u top Beatportu nije veca od 500-1000 primeraka (sto je mizerno u poredjenju sa da kazem "MTV labelovima"

) a i u top Beatportu sam prepoznao mali milion isecenih vokala iz poznatih akapela...
Quote:
Originally Posted by Surfer
Zna? i sam koliko se to mo?e zakomplicirati a isto tako zna? da ako ide? sam onda mora? TI platiti clearance bez da ima? bilo kakve garancije da će to netko objaviti, da ne pričam da će nekome neiskusnome odrati i ko?u s leđa i uzeti mu cijeli publishing i uvaliti se na barem pola master prava.
Zato ka?em ako oni ka?u da to on napravi, nek ih lijepo pozdravi i za?eli im puno sreće u daljnjem radu.
Oni bi da im se sve servira na tanjuru a onda će oni razmisliti.
E, pa neće moći
|
I ja razmisljam na isti nacin, to je njihov posao, uostalom cini mi se, da kojim slucajem nisam anonimac, mozda bi se i iscimali oni sami ali to je sad filozofija i "sta bi bilo kad bi bilo"...Poenta je da vise necu koristiti te vokale iz "acapella anonymus" kolecije, i bicu obazriviji sledeci put.
Hvala vam momci jos jednom, jasnije su mi malo stvari sada sto se tice tih akapela.
Pozdrav