Takodje - nebi bilo lose da pitas taj label dali su oni spremni da plate nesto od tog "sample clearance / publisher fee-ja"?
Da li imas neki avans od njih za pesmu, nisam pitao (verovatno nemas)?
Sve to moze da te kosta, a mala je verovatoca da ces ikada povratiti pare.
Ja sam svojevremeno potpisao track za Warner UK sa Doobie Brothers samplom (ustvari, cela pesma..

) i bila je ista prica...pre nego su oni uzeli na kraju. Javljali su se velki labeli ALI su svi trazili da mi odradimo sample clearance...godinu dana kasnije i 10 slanja u Ameriku publisherima - niko nam nije nikada odgovori !!

Onda je Warner (igrom slucaja) cuo pesmu i potpisao...cak je i tad bilo natezanje za sample i publishing - trazili su da mi platimo !! (posto su ponudili ?25.000 za track) ali ja sam ih odjebao i rekao da onda necemo da potpisemo ugovor...posle 2 nedelje su popustili i platili jos ?7.000 za sva prava za koriscenje samplova vokala i ostalog..i naravno uzeli su 100% publishing (nama 0% za neki autorski, emitovanje i od prodaje..)
(ali su ipak plataili avans..

)
Nas clan foruma, Hollywood (Gramophonedzia) je imao slicnu pricu sa njegovim hitom od pre par godina...sample clearance je kostao puno...
Jos nesto - drugi track koji sam svojevremeno potpisao za Slip'N'Slide - My Family Depends on Me - smo prepevali !
I to tako dobro - da prvo nisu verovali da je novi vokal !!! niko nista nije platio, samo su potpisali originalne autore.
(bio je tu, na toj pesmi, jos jedan sample (glavni riff) sa dosviranim klavirom preko - sa George Duke albuma - ali to nikada nisam prijavio / "ocistio"...i provukao sam se !!