View Single Post
Old 15-11-2012, 07:03 PM   #16
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Cubase 7 i jos nesto...

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ne da nije isto nego je potpuno suprotno: VCA grupe su "aktivne", odnosno one kontrolišu jačinu kanala koji su poslati u njih. Zato recimo nemaju insertne tačke, pošto se ne bave sabiranjem signala nego kontrolom signala.

Na primer, pošalješ Kick, Snare i Overhead u VCA grupu i onda stišaš tu grupu. Svi post-fade AUX sendovi koji su na tim kanalima se stišavaju proporcionalno (kao da si stišao svaki pojedinačni kanal). Kod običnih SUB grupa stišavaš samo ono što je poslato direktno u grupu (tj. osnovni sihgnal), a AUX sendovi i dalje prate situaciju na osnovnim kanalima. Ozbiljna fora i jako korisna.

Pozdrav,

Vasa
E to nisam znao, to je korisno ! Gledao sam neki tutorial o vca grupama u Pro Tools 9ki i covek nije isao toliko duboko tako da nisam shvatio da se stisavanjem vca grupe automatski i stisava sta se salje na AUX kanale sa kanala koje su dodeljeni toj VCA grupi... Mada ja nemam preveliku potrebu za tim, ali je korisno...

Ne bi bilo lose da su ubacili VCA grupe, ali meni je prioritetnije da postoji render in place i neki transform to mono (da se odabere da li ces levu ili desnu stranu ili sumu, kao u Reaperu), znam za Stereo Flip, pa ono left to mono ili right to mono, ali me nervira da mi bleji stereo kanal i ako je zapravo dead mono... U Reaperu je to fantasticno reseno, kao sto si ti vise puta rekao, sto njega ne zanima da li je traka mono ili stereo...

Ako su to resili onda dobijaju pare od mene za Cubase sedmicu...

Ali ja imam problem, uhodao sam se sa Reaperom i sve je kul, ali nekako u Cubase-u dobijam bolje rezultate sonicno, ne zato sto Cubase ima bolji zvuk ili tako neka budalastina, nego imam neki placebo efekat, mozda zato sto godinama radim u Cubase-u...
Jan is offline   Reply With Quote