Re: Cubase glupost sa 'event'ima
ma jok, nema veze to što pričaš. Sistem je prilično lepo osmišljen. Ti sa CTRL-G u edit prozoru grupišeš audio partove i oni ostaju grupisani. A u mixer prozoru nemaš više taj isti shortcut jer je pravio bugove, sad moraš ručno da klikneš link chanels desnim dugmetom miša preko selektovanih kanala i on ih grupiše. Doduše, ja sam odma uveo novi ctrl-L shortcut koji mi to radi (obožavam cubase i beskonačnu customizaciju načina rada, za razliku od PT). Mixer kanali kada se grupišu kače samo mute,solo i fader level. A audio partovi kače samo editing. Tako da na miru edituješ i nemaš nijedan problem. Ja snimam po 10 tejkova jedan preko drugog, i onda otvorim lane-ove i seckam šta mi odakle odgovara. Kad tako radim bubanj, otvorim lane samo na nozi i dobošu, to mi je dovoljno, i pregledno. Meni je to jedna od glavnih prednosti cubaseovog editinga, ne mogu da smislim playliste u starijim PT, a sa novijim nisam imao prilike mnogo da se družim, nemam Mac-a, a i kad sam probao LE8, opet mi je taj njihov "lane" sistem, bio blago konfuzniji od Cubaseovog.
|