View Single Post
Old 15-11-2012, 12:54 AM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Cubase 7 i jos nesto...

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
@Jan: Pa zar bounce selection nije isto što i render in place?
Ajde probaj da vocalignujes nesto i da bouncejes nesto, ili da bounce-ujes VST instrument... Bounce selection je isto sto i consolidate events u Pro Tools-u ali nije isto sto i render in place, render in place u drugim DAW-ovima na brzinu srenda celu traku sasvim insertima i u zavisnosti od programa u glavnom mozes da biras, da li da zadrzis original, ili da ga obrises ili da ga zadrzis i mutiras itd...

U Studio One od skora moze da se samo jednim klikom svi outi iz Kontakta izrendaju. Samo valjda bese desni klik, render multiple out instruments, i bam sve midi kanale pretvori u audio onako kako ste ih rutovali u Kontakt, da perverzija bude jos veca, mozete da izeditujete te audio kanale totalno da ispremestate sve i da kazete revert to midi i bum, traka je opet midi ali ne kakav je bio vec skladno izeditovana kao i audio... Mislim mnogo mi je lakse da jednim klikom izrendam sta mi treba, nego da soliram pa da idem na eksport i tako u krug... To narocito vazi ako imam recimo neki refren i 6 dupleksa (reperi tako vole da snime po 10-ak dupleksa neretko), i da ne bi pesice editovao jedan po jedan kanal, odradim posao vocalign-om i onda moram svaki posebno da soliram i eksportujem (ili batch eksportujem) a da ne pominjem da moram da pravim poseban mono out i da te kanale rutujem na mono out ako ocu da mi render bude mono a ne stereo pa da uzimam jednu stranu, pa da importujem, pa da kopiram na sva mesta gde treba da bude itd, i to mi oduzme cesto 15-ak minuta zivota ako ima brdo kanala nekad i vise, ovako jedan klik render in place i bum tu je za 3 sekunde... To svi DAW-ovi imaju, ima ga Logic, ima ga Pro Tools, ima ga Reaper, ima ga Studio One...

Last edited by Jan; 15-11-2012 at 01:29 AM.
Jan is offline   Reply With Quote