View Single Post
Old 13-11-2012, 10:00 AM   #80
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Windows 7 64bit i Cubase 5

Quote:
Originally Posted by tomycrosound View Post
offtopic:
a windows 8??
Pa i nije ti neki off-topic!

Bio je thread o windows 8, ali je nestao prilikom poslednjeg bug-ovanja servera, a ja sam se smorio da ponovim poduzi post...
Ukratko, topic je definitivno ISTI. Sve sta vazi za W7, vazi i za W8, zato sto su...isti!
W8 donosi novi user interface koji ce neki mrzeti, neki voleti, vrlo zgodno za touch screen, ko ima, ali pod haubom je W7 engine, 'skinovan' u windows mobile 7 temu, pa se neko setio da nam to proda kao W8... (jedan od razloga sto ga dele za 20.e ako imas leg. sedmicu.)
Sve ovo nije ni tako lose, zato sto sve radi potpuno isto i nece jos neko vreme morati zbog mahinacija iz Micro$ofta da se menja kompletan hardware i software!

Evo mojih 5 cnt:

BAD:

x Podesavanja su sakrivena i razbacana po celom sistemu, ne bi li se broj 'naprednih' korisnika bez micro$oft sertifikata smanjio.

x Interface i istiskivanje koncepta desktop-a su uzasni ako se nema touch screen.

x Ideja o manicnom mahanju i gestikuliranju mi se takodje nesvidja, previse lici na epi-napad, a mentalno zdravlje u nasim krajevima je svejedno nagrizeno, odavno...

GOOD:

x Radi odlicno i stabilno. Par optimizacija (za w7) i kao stvoren za DAW.

x Nije mnogo zahtevniji za memoriju i radi sa istim driverima.

x Windows to go! je mega hit, kome treba, napokon je moguce instalirati W na USB disk ili flash drive (USB 3, zbog brzine). Ovo se ranije moglo izhakovati, ali je u sedmici bilo potpuno zakljucano i niko nije uspeo da je razbije. Lepo je sto su sami shvatili da je ovo dovoljno korisno da treba da bude -feature.
Khan is offline   Reply With Quote