View Single Post
Old 10-11-2012, 06:59 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
u crvenom krstu mi rekli da ako donosim (i to samo odredjenim danima) svaki odevni predmet mora da bude opran, mirishljav, ispeglan i sklopljen (nemam bre ja vremena za to, zao mi da bacam na deponiju bolje da pomognem nekom a oni jos da im perem)
Pa u pravu su ljudi. Crveni krst nije ni deponija ni humanitarna perionica nego organizacija koja se bavi raspodelom nečijih vi?kova onima kojima ne?to fali. Drugo, oni moraju (makar privremeno) da smeste neku količinu stvari u zajednički prostor, a malo je glupo da unose mikroorganizme, usrane gaće i ćebad natopljenu znojem u skladi?te. Da ne idem dalje...

U krajnjoj liniji, i ti bi reciklirane superchunkove i apsorpcione elemente valjda pravio od čistog i miri?ljavog recikliranog materijala, a ne od upi?anih pelena...

Par pitanja koje bih ja postavio sebi samom:

1. Da li da ovo svoje đubre ovakvo kakvo je poklonim onima koji će da ga operu i nose (ili prodaju na buvljaku, svejedno, i to je vajda)?

2. Da li da platim recikla?u materijala i napravim apsorpcione elemente?

3. Da li da svoje đubre poklonim onima kojima je potrebno, a novac i vreme koje bih ulo?io u recikla?u ulo?im u kupovinu potrebnog materijala?

4. Da li hoću da učinim uslugu drugima, sebi ili svima?

... i sad ću da upadnem u offtopic koji je toliko off da nema veze ni sa ovim forumom, a kamoli sa ovom temom:

Uradite jednom godi?nje pretresanje prostora u kom ?ivite. Bacite đubre u kontejner, a ono ?to niste obukli cele godine (ili "poluispravni" aparat koji niste uključili godinu dana) ostavite pored kontejnera. Uvek će se naći neko kome to treba. Glupo je da vam stvari godinama i decenijama trunu po podrumima i tavanima dok nekom drugom trunu kosti.

Za pet godina će to postati pravo đubre, a neko je u međuvremenu mogao da ga koristi.

Pozdrav,

Vasa